Tájékoztató a kisteleki szakorvosi rendelések újraindításáról

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiadott eljárásrend alapján 2020. május 4-től az egészségügyi ellátások ismételten igénybe vehetők, de csak meghatározott szakmai alapelvek és szigorú higiénés rendszabályok alapján.

Ennek értelmében a Kisteleki Egészségügyi Intézményben a járóbeteg szakellátások újraindítása az alábbi feltétek mellett lehetséges.

? Elsődlegesen továbbra is a személyes találkozás nélküli, telefonos vizit lebonyolítása lehetséges az adott szakorvossal.

? Amennyiben a beteg állapota (sürgős szükség vagy szakmailag indokolt eset) indokolttá teszi a szakorvosi vizsgálatot, a beteg vizsgálati időpontra érkezhet a rendelésre.

? Szakrendelésre kizárólag telefonon előre egyeztetett időpontban lehet érkezni.

? Háziorvosi és fogászati egészségügyi alapellátásra továbbra is telefonos előzetes időpontfoglalás és kikérdezés után nyílik lehetőség. 

? A szakrendelések óránként 4 pácienst fogadhatnak.

? A Laboratóriumban a vérvételekre vonatkozóan: egyszerre csak két páciens tartózkodhat a laboratóriumban, egymástól 1,5 méteres távolságra. 

? Röntgen vizsgálatokra vonatkozóan: a betegeknek szükséges időpontot egyeztetni az intézmény recepcióján, óránként 4 páciens fogadható.

? Jelenleg továbbra is csak sürgős esetben van lehetőség hasi és szívultrahang vizsgálatok végzésére különösen indokolt esetben. mely szintén előzetes telefonon történt egyeztetést követően lehetséges!

A nem sürgős ultrahang vizsgálatokra csak friss negatív PCR (koronavírus-teszt) eredménnyel rendelkező páciens esetén van lehetőség. Ezt a vizsgálatot a háziorvosnál kell kezdeményezni.  Amint a negatív eredmény a beteg rendelkezésére áll, kérjük egyeztessen időpontot intézményünk recepcióján a tervezett ultrahang vizsgálatra.

? Tervezett gyomortükrözés és vastagbél tükrözés esetén is szükséges a friss negatív PCR eredmény.

? Fül-orr-gégészeti járóbeteg szakellátásban minden betegvizsgálat magas kockázatot jelent, ezért itt csak a sürgős betegellátást tervezzük újraindítani, melyhez szintén szükséges a friss negatív PCR eredmény.

? Az Egynapos sebészeti ellátásokat csak szigorú szakmai szabályok kidolgozását követően van lehetőségünk újraindítani.  Erről hamarosan tájékoztatjuk a lakosságot. 

A többi járóbeteg szakrendelést is folyamatosan igyekszünk újraindítani, csökkentett óraszámban, elsősorban a sürgős betegek ellátása céljából.

A szakrendeléseken biztosítjuk a telefonos konzultáció, a virtuális vizit lehetőségét annak érdekében, hogy az orvos-beteg találkozásokat mérsékeljük.

Kéréseink a betegek felé: 

Az intézménybe belépéskor minden páciensnél érintés nélküli testhőmérséklet mérést végzünk, és a koronavírus fertőzésre vonatkozó kérdőívet töltetünk ki.

Mindenkinek kötelező a kihelyezett, ingyenes kézfertőtlenítő használata.

Megkérünk minden kedves beteget, hogy szíveskedjen az orrot és szájat eltakaró maszkot, kendőt vagy sálat viselni intézményünkben!

Az épületben tartózkodás idején legalább a másfél méter védőtávolságot mindenkor tartsák be! 

Kövessék nyomon a járási honlapon és a várótermekben kihelyezett tájékoztató anyagokat a további működésre vonatkozóan. 

Intézményünk recepcióján további információval szolgálunk: 06 62/259-611

Továbbra is veszélyhelyzet van érvényben, lázas felső légúti tünetekkel telefonon keressék a háziorvosukat!

Vigyázzunk egymásra, a járvány még nem múlt el!

Kistelek, 2020. május 4.        

Kisteleki Egészségügyi Intézmény vezetősége

Megszakítás