FREYA Mozgásstúdió és Rekreációs Egyesület

A csoport HAYAT Hastánc Egyesület néven 2010-ben alakult és létrejöttének célja a hastánc művelése és a tánctudás elmélyítése, gyakorlása, oktatása, amely szabadidős és hobbitevékenység. A zene és a tánc lehetőséget ad a csoport tagjainak, hogy a rohanó világból néha kiszabaduljanak és elmerüljenek az álmok, a szépség, az egzotikum titokzatos világába. A lágy, lírai arab és török zenékkel és a lágyan hullámzó mozdulatokkal testileg-lelkileg ellazulnak, a dinamikus dobszólókkal néhány perc alatt lerázhatják magunkról az egész héten összegyűlt feszültséget.

A csoport tagjai egészségüket javító, megőrző lányok, asszonyok és férfiak is. Céljuk egy olyan állapot elérése testükön, hogy a mai rohanó világ okozta stressz ne tudja kikezdeni. Heti három alkalommal rendszeresen két óra edzéssel szeretnék ezt megvalósítani. Sokan közülük olyan munkát végeznek, mely az izmok egyoldalú mozgását, a helytelen testtartás felvételét követelik meg. Ennek következményeit, például a derék és hátfájást szüntetik meg a tornával meg a tánccal. Az első órában keményebben edzenek, mely a nyak, karok, has, medence, gerinc, lábak átmozgatását jelenti. A második órában a ?feloldott izmokat? megtáncoltatják.

Korábban több versenyen is jó eredménnyel szerepeltek az egyesület tagjai. Ma már nem járnak versenyekre, hanem rendezvényeken vállalnak fellépéseket, kivéve legénybúcsút.
A versenyszellem helyett előtérbe került csapatnál a sport, mely annyit jelent, hogy néha több időt töltenek tornával, mint koreográfia készítésével vagy éppen magával a tánccal. Nagyon szeretnek szép ruhákba öltözni és megmutatni másoknak is milyen az, amikor a munka és háztartás mellől elszakadnak, és önmaguk lehetnek. Azt vallják: ?A tánc olyan vers, melynek a mozdulatok a szavai.? (Mata Hari)

Az óráikra szeretettel várják az érdeklődőket:
Balástyán, a Tanodában kedden és csütörtökön 18.00-20.00 óráig
Szatymazon a Dankó Pista Művelődési Házban 17.30-19.30 óráig

A HAYAT Hastánc Egyesület vezetősége
Elnök: Bertáné Farkas Szilvia
Számvevő: Péterné Bárkányi Tímea
Titkár: Paragi Julianna
Gazdasági vezető: Maczkó Andrea

Egyesületünk az adó 1%-ával támogatható lett.
Felajánlásaikat várjuk szeretettel!
Hayat Hastánc Egyesület adószáma: 18152229-1-06

HAYAT Hastánc Egyesület
6764 Balástya, Szegfű u. 21.
Adószám: 18152229-1-06
Bankszámlaszám: 11735098-20052511-00000000

www.hayathastanc.hu

E-mail: hayathastanc@gmail.com

hastanc

hastanc-1 hastanc-2 hastanc-3 hastanc-4 hastanc-5 hastanc-6 hastanc-7 hastanc-8

Megjegyzés hozzáfűzése

Megszakítás