A lejáró okmányok a veszélyhelyzet megszűnését követő 15 napig érvényesek

Dr. Juhász Tünde kormánymegbízott a kormányablak busz működését 2020. március 12. napjától a veszélyhelyzet visszavonásáig felfüggesztette.

A Kormány 40/2020. (III. 11.) Korm. rendeletében az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében Magyarország egész területére veszélyhelyzetet hirdetett ki.


Az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről szóló 41/2020. (III. 11.) Korm. rendelet 4. § a) pontja értelmében a magyar állampolgárok Magyarország területén hatályos, lejáró hivatalos okmányai a veszélyhelyzet megszűnését követő 15 napig érvényesek. A hivatkozott rendelkezés értelmében a veszélyhelyzet fennállásáig nem indokolt a kormányablak busz működtetése.


Mindezekre tekintettel dr. Juhász Tünde kormánymegbízott a kormányablak busz működését 2020. március 12. napjától a veszélyhelyzet visszavonásáig felfüggesztette.

Megszakítás