A Balástya Községi Önkormányzat intézkedései a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban

A Magyar Kormány veszélyhelyzetet hirdetett ki a ma 15 órától hatályba lépett 40/2020. (III.11.) számú rendeletével. Önkormányzatunk saját hatáskörében a koronavírus terjedését megelőzendő, az eddig elrendelt intézkedéseken túl a következő intézkedéseket vezeti be:

  • Az Önkormányzat minden intézményében megfelelő minőségű és mennyiségű kézmosó és fertőtlenítőszer áll rendelkezésre és ez a jövőben sem fog változni.
  • Az óvoda és bölcsőde működése folyamatos. Változások: a szülők a csoportszobákba nem léphetnek be, valamint az épületbe történő belépés után a szülők az erre kijelölt helyen kötelesek alaposan kezet mosni, majd ezt követően kísérhetik be gyermekeiket átöltözni.
  • Kérjük a szülőket, hogy akik 2020. február 26-át követően érkezetek haza a következő országokból: Olaszország, Ausztria, Franciaország, Spanyolország, Németország, USA, Kína, Irán, Dél-Korea, a hazaérkezést követő 14 napig ne vigyék gyermekeiket szociális-, oktatási-, nevelési intézménybe vagy közösségbe. Kérjük otthoni körülmények között oldják meg gyermekük felügyeletét.
  • A nyugdíjas klub foglalkozásai 2020. március 13-tól elmaradnak. A klubtagok és a szociális étkeztetést igénybe vevők számára az étkezést továbbra is biztosítjuk, azzal a feltétellel, hogy az ebédet ételhordóban vihetik haza és kizárólag otthon fogyaszthatják el.
  • Az önkormányzat lemondta a 100 főnél nagyobb létszámú rendezvényeit és tanfolyamait az összes telephelyén. Bővebb tájékoztatásért kérjük, az intézmények honlapját keressék fel.
  • A Polgármesteri Hivatalban az ügyintézés folyamatos, de kérjük Önöket, hogy csak halaszthatatlan ügyben vegyék igénybe a személyes ügyintézést. Bejelentéseket e-mailben a titkarsag@balastya.hu címen vagy a 06-62-278-222 számon fogadunk.
  • Anyakönyvvezetőink az előjegyzett házasságkötéseket lebonyolítják.

Az iskolával folyamatosak az egyeztetések, az általuk hozott intézkedésekről is rendszeresen beszámolunk.

A fenti intézkedések visszavonásig érvényesek.

A későbbiekben megjelenő kormányrendeletek  az Operatív Törzs utasításainak megfelelően változhatnak. Szükség esetén a helyi intézkedéseket polgármesteri döntésekkel, utasításokkal folyamatosan aktualizáljuk.

Jelenleg községünkben fertőzött személyről nincs tudomásunk. Az eddig hozott intézkedéseket a község vezetése megelőző jelleggel hozta meg. Balástya Községi Önkormányzat és intézményei mindent megtesznek a koronavírus elleni  védekezésben az Operatív Törzs iránymutatásainak megfelelően, azonban az eredményekhez szükség van a lakosság együttműködésére is. Megkérek minden Balástyán élő polgárt, hogy kövesse az előírásokat és vigyázzon saját maga, szerettei és különösen az idősek egészségére!

Ujvári László

polgármester

Megszakítás