A Kisteleki Rendőrkapitányság illetékességi területén történt események

2018. augusztus 25-én, a reggeli órákban a Kisteleki Rendőrkapitányság közterületi szolgálatot ellátó rendőrei egy telefonos bejelentés alapján megjelentek Kistelek, Petőfi utca 6. szám alatti ingatlan előtt, mivel ott anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset történt. A rendőrök megállapították, hogy egy személygépjármű vezetője Szeged irányába néző forgalmi sáv leállósávjából megkezdte a jobbra kanyarodást, mely manőverrel egy várakozóhelyre kívánt beállni. A manőver során a férfi rosszul mérte fel az ívet, ezért a beállásra kinézett helytől balra álló személygépkocsi hátsó lökhárítójának jobb szélével érintőlegesen ütközött. A baleset során személyi sérülés nem történt.

2018. augusztus 26-án, a délutáni órákban Kistelek külterületén, az E75-ös számú főúton a Kisteleki Rendőrkapitányság közterületi szolgálatot ellátó rendőrei észlelték, hogy egy tehergépjármű vezetője mindkét sávot kihasználva többször áthaladt a szembejövő sávba, cikázva közlekedik. A megállító jelzésre a gépjármű vezetője a járművel egy számozatlan külterületi földes úton állt félre. Az intézkedés alá vont személy beszéde szaggatott volt, láthatóan erősen ittas állapotban volt. A sándorfalvai lakossal szemben alkalmazott légalkohol mérés pozitív eredményt mutatott, továbbá megállapították, hogy vezetői engedélyét egy korábbi ittas vezetés miatt bevonták. A férfit hiteles légalkoholmérő készülékkel történő mintavételre előállították a rendőrök a Kisteleki Rendőrkapitányságra. A hiteles mintavétel nem járt eredménnyel, ezért a férfival szemben vérvételre intézkedtek a rendőrök. A férfi ellen engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési feljelentést, továbbá ittas vezetés miatt büntető feljelentést készítettek a rendőrök.

Ugyan ezen a napon az éjszakai órákban Pusztaszer külterületén közlekedésrendészeti ellenőrzés céljából állítottak meg egy pusztaszeri lakost a rendőrök, aki személygépkocsival közlekedett Pusztaszer külterületén. Az igazoltatás során nevezett leheletén alkoholszagot éreztek, ezért vele szemben alkoholszondát alkalmazta, mely pozitív értéket mutatott. A Kisteleki Rendőrkapitányságon történt hiteles mintavétel bűncselekményi értéket mutatott, vele szemben büntetőeljárás indult ittas vezetés miatt.

Sejben Győző

rendőr százados

közrendvédelmi alosztályvezető helyettes

Megszakítás