Kamionparkolót avattak a Family Hotelnél

December 15-én a Family Hotel üzemeltetője, a Transz-Depar Kft. ünnepelni hívta a hotelhez tartozó területen kialakított kamionparkoló avatójára a projektben közreműködőket, valamint Ujvári László polgármestert, és Nagy Sándort, Kistelek polgármesterét. Az összejövetelen Suleyman Tasci, a cég ügyvezetője üdvözölt mindenkit, majd beszámolt a beruházás főbb állomásairól és elmondta, hogy egy másik beruházás is folyik, jól halad a kamionsofőröket szolgáló szálláshely építése. Ezután a kamionparkoló bejáratához mentek a vendégek, és ott a polgármesterek és Transz-Depar Kft. tulajdonosai, Suleyman Tasci és Osman Tasci a nemzetiszínű szalag átvágásával adták át a 131 férőhelyes, körül belül 24.000 m2 területű pakolót. A rövid avató ünnepség után közös ebéden vettek részt a meghívottak.

A TRANSZ-DEPAR KFT. TÁJÉKOZTATÓJA A BERUHÁZÁSRÓL

Az M5 lehajtó mellett Balástyán is elkészült egy Európai Uniós szabvány szerint minősített biztonságos kamionparkoló

A Transz-Depar Kft. 2000-óta hasonló módon működő étterme és kamion parkolója mellett Európai Uniós és hazai pályázati forrás segítségével, megemelt önerő rész felhasználása mellett 2009-ben szálloda építésébe kezdett az M5 autópálya közvetlen közelében a Balástyai lehajtónál Balástya közigazgatási területén. Az Eurostars 3 csillagos besorolású hotel 2015-óta folyamatosan működik.

2019. évben az Európai Klíma, Infrastruktúra és Környezetvédelmi Végrehajtó Ügynökség (CINEA) pályázati felhívást tett közzé, amely lehetőséget biztosít a tagállamokban a fő közúti közlekedési folyosók mellett úgynevezett Minősített Biztonságos Parkolók létrehozására.

A Trans Depar Kft. a korábban kidolgozott tervek előírások szerinti továbbfejlesztését követően pályázatott nyújtott be a felhívásra és a tervezetet, valamint a kapcsolódó tanulmányt az ügynökség, támogatásra alkalmasnak minősítette.

A projekt szerint 131 férőhelyes, körül belül 24.000 m2 területű, EU által elfogadott szabványoknak megfelelő, szigorúan minősített biztonsági és vagyonvédelmi feltételekkel rendelkező őrzött, komfortos kamionparkoló kialakítása valósult meg. A megvalósítási időszak 2020. december-2023. december

A támogatott parkolási infrastruktúrán és kiszolgáló létesítményein kívül a tulajdonosok önerőből a tehergépkocsi vezetők járművön kívüli pihentetésének lehetősége érdekében külön egy olcsóbb kategóriájú pihenő szálláshelyeket létesítenek a kamionsofőrök számára. Ezzel és a jelenleg is működő éttermekkel és bisztróval a nemzetközi közúti szállításban részt vevő munkavállalók és a szállítmányozók számára is komplex kínálat csomag kerül kialakításra, amely széleskörű igényeket elégít ki és biztosítja a törvényi előírások betartását.

A beruházásról Suleyman Tasci ügyvezető a megnyitó beszéd után elmondta, fontosnak tartja, hogy a sokirányú szolgáltatási keresletre való figyelemmel, a Family Hotel megépítését és a parkoló rendszer átadását követően, – azzal párhuzamosan – nagyszabású bővítéseket hajt végre a vállalkozás. Fontosnak tartotta még elmondani, hogy a vállalkozás 8 éve biztosít munkalehetőséget a balástyaiak és térségiek számára. Jelenleg 47 fő dolgozik a vállalkozás alkalmazásában, ez a létszám a projektnek köszönhetően akár másfélszeresére is növekedhet.

Megszakítás