45 éve teljesít Mikulás-szolgálatot Juhász Jenő

December 21-én tartotta a képviselő-testület ez évi záró ülését, ahol Ujvári László polgármester beszámolt a két ülés közötti eseményekről, és összegezte az év nagyobb történéseit, beruházásokat és rendezvényeket. Az ülés végén kedves meglepetésben volt része Juhász Jenő alpolgármesternek, mert Illin Klára és Kocsisné Benkő Beáta köszöntötte abból az alkalomból, hogy községünkben 45 éve öltötte magára először a Mikulás-ruhát. Illin Klára elmondta, hogy 1979-ben lett könyvtáros, és akkor írt a Mikulásnak, hogy a balástyai gyerekeket személyesen is látogassa meg a könyvtár Mikulás szolgálatának keretében. Még abban az évben válaszolt a Mikulás, és Juhász Jenőt kérte meg, hogy személyesítse meg őt. 1996-ban Kocsisné Benkő Beáta vette át a könyvtár vezetését, és azzal együtt a Mikulás házhoz rendelésének segítését. Az elmúlt évek alatt a könyvtári Mikulásnak több megszemélyesítője is akadt, de Jenő több helyen szolgált azóta is. Az évfordulót a jelenlegi és a korábbi könyvtáros számon tartotta, és egy ünnepi bögrével köszönték meg a neki az áldozatos munkáját. A bögrén egy róla készült fotó és a köszönet szövege volt, és mellé Beáta az igazi Mikulás levelét adta át, amit Jenő felolvasott. A meglepetés sikerült, amelynek mindannyian örültünk.

A KÖNYVTÁROSOK LEVELE JENŐNEK

Kedves Jenő!

Könyvtárunk évek óta különös, titkos kapcsolatban áll a Mikulással. Abban az időszakban, amikor nem tud személyesen megjelenni, keresünk egy alkalmas személyt, aki meglátogatja a gyerekeket. Nagy meglepetésünkre, az idén Balástyára is ellátogatott, s amellett, hogy meglátogatta a gyerekeket, még arra is kérte a könyvtárosokat, hogy szervezzenek neki egy Mikulás-partit.

Mielőtt tovább indult Lappföldre, diktálta az alábbi levelet, s kérte mindenképp adjuk át Neked.

A MIKULÁS LEVELE JENŐNEK

Kedves Jenő!

Nem mindennapi szolgálat a miénk. Gyerekek apraja-nagyja várva vár minket az év legszebb napján. Öreg vagyok már, jól esik a segítség. Mert látom ám, hogy a világ legtöbb szegletében férfiak önként öltik fel jelmezemet és teszik boldoggá a gyermekeket.

Jenő fiam! Negyvenöt éve figyellek már minden év decemberében, s meg kell mondanom, nagyon elégedett vagyok! Megjelenésed, járásod, humorod, kedvességed már majdnem olyan kifinomult, mint az enyém.

Ezúton is köszönöm, hogy segíted munkámat, kívánom, hogy az elkövetkező 45 év találjon erőben egészségben, s öltsd fel minden évben azt a bizonyos piros köpönyeget!

Megszakítás