Pályázati felhívás ebek ivartalanítására, chipelésére és oltására

A felelős állattartás elősegítésére a Magyar Falu Program keretében létrehozott pályázaton a Balástya Községi Önkormányzat 1.191.198 forintot nyert ebek ivartalanítására, oltására és kötelező chippezésére. Az önkormányzat a feladat elvégzéséhez szerződés kötött dr. Dakó Zoltán állatorvossal.
A lakosság igényfelmérési ív kitöltésével pályázhat. Egyrészt úgy, hogy aki Balástya területén kóbor kutyákat befogad és azután felelős gazdája lesz, annak a kutyának a pályázatból finanszírozzuk az ivartalanítását, chipelését és oltását.
Továbbá minden kutyatulajdonos, aki zárható, elkerített területen megfelelő körülmények közt tart kutyát, családonként egy kutya ivartalanítására, chipelésére és oltására pályázhat.
A pályázati adatlapok letölthetőek a www.balastya.hu oldalon a fontos információknál, valamint a Teleházban is lehet kérni. A kitöltött adatlapokat aláírással ellátva október 30-ig kell eljuttatni a polgármesteri hivatalba, és e-mailben szkennelve vagy fotózva is lehet küldeni, de jól látható aláírással, a jegyzo@balastya.hu címre. A kérelmeket bizottság bírálja el és novemberben kezdődik az ivartalanítás, chipelés és oltás. Kérdés esetén tájékoztatást kérhetnek a polgármesteri hivatalban személyesen vagy a 62/278-222-es telefonszámon.

Dr. Nagy-Elekes Petra jegyző

Skip to content