Milyen kézfertőtlenítőt használjunk?

Kezeink tisztaságára mindig fontos figyelnünk, hiszen rengeteg fertőzés terjed a világon, melyek naponta több ezer ember halálát okozzák.  A kézhigiéné mindenki számára az egyik legalapvetőbb védekezés a vírusok, baktériumok terjedésének megakadályozásában.

Így a kézmosás, a kézfertőtlenítők használata most kulcsfontosságú szerepet kap a koronavírus járvány visszaszorításában. A szappannal való, minimum 30-40 mp-ig tartó kézmosás a leghatékonyabb módszer kezeink megtisztítására, azonban sok esetben erre nincs lehetőségünk. Ilyenkor válhat hasznunkra a kézfertőtlenítő. A címkén olvasható információkat fontos figyelembe vennünk, hiszen ezek elengedhetetlenek a megfelelő termék beszerzéséhez és optimális használatához.

A következő szempontokra érdemes figyelni kézfertőtlenítő vásárlása és használata során:

Legalább 70 %-os alkoholtartalmú készítmény legyen (a címkén jelölve: etanol, izopropil-alkohol, etilalkohol, glicerin).

Győződjünk meg róla, hogy vírusok elpusztítására is alkalmas (a címkén: vírusölő/virucid)!
A baktericid/baktérum elleni hatás nem biztosított vírusok ellen!

Vegyszernek minősülnek, így kerüljük túlzott alkalmazásukat! (képesek a jótékony, a bőrfelszínt védelmező baktériumokat is elpusztítani, bőrirritációt, kézszárazságot okozhatnak)

Továbbá a termékkel kapcsolatos óvintézkedéseket is lényeges alaposan elolvasni.

Vigyázzunk magunkra! Vigyázzunk egymásra!

Forrás: voroskereszt.cscsm.hu

Megszakítás