A koronavírus miatt árván maradt gyermekek támogatása

Áder János nemes kezdeményezését a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat 1 millió Ft-tal támogatja, és további lépéseket teszünk a megyében élő árván maradt gyerekek patronálására.

A koronavírus, az elmúlt évtizedek egyik legpusztítóbb járványa, olyan kihívások elé állította Magyarországot, és a világ minden pontján olyan rombolást okozott, melynek következményeit egyenlőre felmérni sem tudjuk.
Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita a koronavírus miatt árván maradt gyermekek megsegítésére a napokban alapítvány létrehozását indította el.
A Csongrád-Csanád megyei önkormányzat vezetése és dolgozói együttérzésüket fejezik ki a koronavírus áldozatainak hozzátartozóinak. Mély megrendüléssel gondolunk az árván maradt gyermekekre, akiknek a gyász feldolgozása mellett az elkövetkező évek komoly nehézségeket fognak okozni az élet számos területén.
Önkormányzatunk vezetése és dolgozói kivétel nélkül egyetértenek abban, hogy kötelességünk felelősséget vállalni, és segítő jobbot nyújtani a nehéz helyzetbe került családoknak.
Az árván maradt gyermekek megsegítésére, Magyarország államfőjének és feleségének nemes kezdeményezésére létrehozott Regőczi István Alapítványt Csongrád-Csanád Megye Önkormányzata egymillió forint felajánlásával támogatja. Az alapítvány nevét viselő Regőczi István katolikus pap egész életében, már a második világháborút megelőzően is, árva gyerekekről gondoskodott.
Csongrád-Csanád Megye Közgyűlése nevében Gémes László elnök, az önkormányzat vezetése és dolgozói személyes felelősségüknek érzik e nemes ügyben létrehozott alapítvány támogatását. Magánemberként is hozzájárulásukat adják, és arra kérnek minden Csongrád-Csanád megyében élőt, hogy lehetőségeikhez mérten segítsék a koronavírus-járvány áldozatainak árván maradt gyermekeit. A szolidaritás és a segítségnyújtás ilyen kifejezése közösségeink összetartozását is erősíti.
Egyebek mellett önkormányzatunk további lépéseket tervez az árván maradt gyermekek hosszútávú támogatására.

Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat Sajtószolgálata

Megszakítás