A Kisteleki Rendőrkapitányság illetékességi területén történt események

2019. augusztus 22-én, az éjszakai órákban egy csengelei lakos kerékpárral közlekedett Csengele külterületén az 5421-es úton Balástya irányából Csengele központjának irányába. Közvetlenül mögötte, vele azonos irányban közlekedett kerékpárral egy szegedi lakos. A csengelei férfi az 5421-es úton sebességének nem megfelelő megválasztása miatt elvesztette az uralmát a jármű felett, járművével elesett és az úttestre zuhant. A közlekedési baleset során személyi sérülés történt.

2019. augusztus 27-én a délutáni órákban Balástya külterületén intézkedés alá vontak a Kisteleki Rendőrkapitányság rendőrei egy kisteleki férfit, aki személygépkocsival közlekedett Szeged irányából Kistelek irányába.
A megállítást követően az intézkedés alá vont személlyel szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott. A férfit a Kisteleki Rendőrkapitányságra előállították, ahol a hiteles mérés bűncselekményi értéket eredményezett. A férfi vezetői engedélyét bevonták, vele szemben büntetőeljárás indult ittas járművezetés miatt.

2019. augusztus 29-én a délutáni órákban egy kisteleki lakos kerékpárral közlekedett Kistelek belterületén a Szegfű utcában, a labdarúgó pálya irányából az E75-ös számú főút irányába. Közlekedése során balra kívánt a szerviz útra kanyarodni. Ez időben szemből az E75-ös számú főútról jobbra lekanyarodva, a Szegfű utca irányába közlekedett egy helyi lakos gépkocsival és a gépkocsi elejével nekiütközött a kerékpárosnak. A baleset során személyi sérülés történt.

2019. augusztus 31-én a déli órákban az 5411 számú útról bejelentés érkezett a rendőrségre anyagi káros közúti közlekedési balesetről. A helyszínen megállapítást nyert, hogy egy személygépjármű haladt Ópusztaszer irányából Kistelek irányába. Haladása során balra kívánt kanyarodni, mely során az előzését megkezdő mögötte közlekedő személygépkocsi elé hajtott és összeütköztek. A baleset során személyi sérülés nem történt.

2019. augusztus 31-én, a délutáni órákban Kistelek belterületéről érkezett bejelentés anyagi káros közúti közlekedési balesetről. Megállapítást nyert, hogy egy encsi lakos az általa vezetett autóbusszal, az út mellett szabályosan parkoló személygépjárműnek érintőlegesen nekiütközött. A busz vezetője a parkoló gépjármű elé kívánt leállni, azonban miközben elhaladt mellette, nem tartotta be a kellő oldaltávolságot, így az autóbusz jobb hátsó részével érintőlegesen nekiütközött a személygépjármű bal oldalának. A baleset során személyi sérülés nem történt.

2019. augusztus 31-én, az esti órákban Csengele külterületén közlekedett egy külföldi állampolgár személygépkocsival Csengele irányából az E75-ös számú főút irányába. Az 54121-es számú közúton haladva nem követte az ott lévő balra ívelő útkanyarulat vonalvezetését, melynek következtében az útról lehaladt a menetirány szerinti jobb oldali útpadkára, majd tovább haladva az ott lévő fiatal akácfákkal benőtt területen állapodott meg. A baleset során személyi sérülés nem keletkezett.

2019. szeptember 1-én, a délelőtti órákban Balástya külterületén az 5421-es számú úton közlekedett egy külföldi állampolgár személygépkocsival Csengele irányából Balástya irányába. Az 5421-es számú út és az 5411-es számú út kereszteződéséhez érkezett, ahol balra kívánt kanyarodni Kistelek irányába. A járművezető az útkereszteződésben figyelmen kívül hagyta a részére utasítást adó “Állj, elsőbbségadás kötelező? jelzőtáblát. Kistelek irányába balra rákanyarodott az 5411-es számú útra, ahol a járműve bal oldalával összeütközött a védett úton Kistelek irányából Kiskunmajsa irányába közlekedő személygépkocsi elejével. A közlekedési baleset során személyi sérülés nem történt.

2019. szeptember 3-án, a délutáni órákban Kistelek területén áthaladó Szeged – Budapest vasútvonalon közlekedett Budapest irányából Szeged irányába a 714 számú IC vonatszerelvény. A 876-os vasúti szelvényt elhagyva Szeged irányába arra lett figyelmes a vonatvezető, hogy haladási irányát tekintve jobb oldalról a fás és bokros területről kb. 10 kecske haszonállat a sínekre ugrik. A vonatszerelvényt fékezni nem volt ideje, a sínekre ugró állatok közül 4 db-ot elütött. A baleset során személyi sérülés nem történt.

2019. szeptember 3-án, a délutáni órákban Kistelek belterületén a Molnár János utcában Budapest irányából Szeged irányába közlekedett egy kisteleki lakos személygépkocsival. Haladása során a Damjanich utca kereszteződéséhez érve az alárendelt Molnár János utcán kihelyezett “Elsőbbségadás kötelező tábla utasításának nem tett eleget és nem biztosított áthaladási elsőbbséget a védett Damjanich utcán Ópusztaszer irányából Kiskunmajsa irányába közlekedő személygépkocsinak, és nekiütközött. A baleset során személyi sérülés nem történt.

2019. szeptember 5-én, a délutáni órákban egy kunszentmártoni lakos személygépkocsival közlekedett Kistelek külterületén, az 5411-es úton Kistelek irányából Csongrád irányába. Haladása során a csirketelepi útra balra kívánt kanyarodni, mely során irányjelző használata után, nem győződött meg arról, hogy a járművének előzését egy másik jármű már megkezdte. A fentiek miatt az 5411-es úton Kistelek irányából Csongrád irányába közlekedő baksi lakos által vezetett személygépkocsinak ütközött. A baleset során személyi sérülés nem történt.

2019. szeptember 7-én, a délutáni órákban egy kisteleki lakos, Kistelek belterületén kerékpárral haladt a Rákóczi utcán. Haladása során egy kapubejáróra kívánt ráhajtani, amikor az előtte kerékpárral haladó unokája elé kanyarodott. A történtek miatt a füves útpadkára kormányozta kerékpárját, itt egy úthibába hajtott és kerékpárjával elesett. A baleset során személyi sérülés történt.

2019. szeptember 8-án, a délutáni órákban bejelentés érkezett a rendőrségre, mi szerint Balástyán, az 5421 számú úton a vasúti átjárónál egy fehér színű külföldi hatósági jelzésű tehergépjárművel a vasúti sorompónak nekiütköztek. Megállapítást nyert, hogy Kistelek irányából Balástya irányába közlekedett egy nyerges vontató. Amikor a vasúti átjáróhoz ért, a már mozgásban lévő fénysorompó tilos jelzése ellenére továbbhajtott Balástya irányába. A fénysorompó nekicsapódott a nyerges vontatónak és a fénysorompó gyengített csavarja ezt követően eltört. A baleset során személyi sérülés nem történt.

2019. szeptember 11-én, az esti órákban egy budapesti lakos, Pusztaszer irányából Kistelek irányába haladt az E75-ös számú főúton motorkerékpárral. Haladása során jobbról egy kis testű őz ugrott elé, mely miatt a kormányt elrántotta. A motor ennek hatására előbb jobb majd visszakormányozás hatására bal oldalára megdőlt, felborult és hosszabb csúszás után megállt. A baleset során személyi sérülés történt.

2019. szeptember 13-án, az éjszakai órákban egy kisteleki lakos, a vele egy háztartásban élő személy tulajdonát képező személygépkocsit a tulajdonos engedélye nélkül elindította, és azt vezetve elindult Kistelek felől Szeged irányába. Az E75-ös főúton elvesztette az uralmát a jármű irányítása felett, és az út menti baloldali vízelvezető árokba sodródott, ahol nekiütközött egy fának. A baleset során személyi sérülés történt.

2019. szeptember 13-án, a hajnali órákban egy szatymazi lakos tehergépkocsival közlekedett Kistelek külterületén az E75-ös számú főúton Budapest irányából Szeged irányába. Az E75-ös számú főúton a követési távolság be nem tartása miatt járművének elejével nekiütközött az előtte azonos irányban haladó személygépkocsinak. A baleset során személyi sérülés nem történt.

Sejben Győző címzetes rendőr őrnagy,
megbízott őrsparancsnok

Skip to content