A Kisteleki Rendőrkapitányság illetékességi területén történt események

2018. november 12-én, a délelőtti órákban egy kisteleki lakos személygépkocsival közlekedett Kistelek belterületén Budapest irányából Szeged irányába a Kossuth utcában. A Nyárfa utcához érve jobbra szeretett volna kanyarodni, ezért fékezett, majd irányjelző berendezését jobbra működtette. A manőver során sem a féklámpa, sem az irányjelző berendezés nem működött. A mögötte, vele egy irányba közlekedő személygépkocsit vezető abonyi lakos későn észlelte az előtte haladó jármű lassuló mozgását, így annak hátulról neki ütközött, a kellő követési távolság be nem tartása miatt. A baleset során személyi sérülés nem történt.

2018. november 16-án, a déli órákban egy kisteleki lakos tett bejelentést a Kisteleki Rendőrkapitányságra, mi szerint a tanyás ingatlanjának dróthálós kerítését ismeretlen személy a bejelentést megelőzően ismeretlen időpontban megrongálta. A rendőri intézkedés és adatgyűjtés során a rendőrök megállapították, hogy egy ópusztaszeri lakos 2018. november 16-án, a reggeli órákban Kisteleken a fenti ingatlan előtt húzódó földes úton haladt az Árpád utca felé, egy mezőgazdasági vontatóval. Haladása során, sebességének nem megfelelő megválasztása miatt a bal első kerekével nekiütközött a zárt kert kerítésének. A baleset során személyi sérülés nem történt.

2018. november 20-án, a délutáni órákban Ópusztaszer külterületén az 5411 számú úton közlekedett egy helyi lakos személygépkocsival, szabályosan tompított fényszóróval járművét kivilágítva, biztonsági övét használva, fokozott figyelemmel, mivel a fenti útszakaszra vadveszélyt előjelző tábla van kihelyezve.
Haladása során, a menetirányát tekintve jobbról, a fás, erdős területről hirtelen egy nagy testű dám vad ugrott a járműve elé. A gépkocsi vezetője a fékezés ellenére, járműve bal elejével elütötte a vadat. A baleset során személyi sérülés nem történt, anyagi kár keletkezett.

Az elmúlt időszakban a Kisteleki Rendőrkapitányság közterületi szolgálatot ellátó állománya több esetben intézkedett ittas járművezetőkkel szemben.

2018. november 10-én, a délutáni órákban Balástya belterületén egy szegedi lakos közlekedett személygépkocsival, akinél megállapítható volt, hogy a vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztott. A férfivel szemben alkalmazott hiteles légalkohol mérés bűncselekményi értéket eredményezett, vele szemben büntetőeljárás indult.

2018. november 11-én, a reggeli órákban Kistelek belterületén vontak intézkedés alá egy helyi lakost a rendőrök, aki személygépkocsival közlekedett a Vásártér utcában a Bocskai utca irányából, az E75-ös főút irányába. A helyszínen végrehajtott légalkohol mérés pozitív értékére tekintettel előállították a férfit a Kisteleki Rendőrkapitányságra hiteles légalkohol mérés céljából. A hiteles mérés eredménye alapján vele szemben közigazgatási bírság került kiszabásra, a hozzá rendelt büntetőpontokkal.

Ugyan ezen a napon az esti órákban egy elektromos kerékpárral közlekedő ópusztaszeri lakos tekintetében volt megállapítható az ittasság, aki Kistelek belterületén közlekedett. A hiteles mérés ebben az esetben bűncselekményi értéket mutatott, a férfival szemben büntetőeljárás indult.

2018. november 12-én, a hajnali órákban Kistelek belterületén egy baksi férfi közlekedett személygépkocsival, akivel szemben a helyszínen mért légalkohol eredmény miatt mintavételre intézkedtek a rendőrök. A férfival szemben büntető feljelentés készült a vezetői engedélyének bevonása mellett.

2018. november 13-án, a délutáni órákban Balástya külterületén egy Forráskút irányából Balástya irányába közlekedő személygépkocsi vezetőjéről bizonyosodott be, hogy ittasan vett részt a közúti forgalomban. A derecskei férfinek a mért légalkohol érték alapján, közigazgatási bírságot szabtak ki a rendőrök.

Ugyan ezen a napon az esti órákban szintén Balástya külterületén történt ellenőrzés után indult büntetőeljárás ittas járművezetés miatt egy csólyospálosi lakossal szemben, aki személygépkocsijával úgy vett részt a közúti forgalomban, hogy szervezetében a hiteles mérés bűncselekményi értékben mutatta ki az alkoholt.

Sejben Győző rendőr százados

közrendvédelmi alosztályvezető helyettes

Megszakítás