A Kisteleki Rendőrkapitányság illetékességi területén történt események

2022. október 21-én, az esti órákban, Kistelek belterületén közlekedett egy kisteleki lakos teherautóval. Haladása során a Munkácsy utcához érve figyelmen kívül hagyta a kihelyezett elsőbbségadás kötelező táblát és a kereszteződésébe körültekintés nélkül behajtva egy jobb oldalról érkező gépjárművel összeütközött. A baleset során személyi sérülés nem történt.

2022. október 29-én, a délutáni órákban, egy csanádapácai lakos közlekedett gépjárművel Kistelek irányából Ópusztaszer irányába az 5411-es úton. Haladása során egy őz ugrott az úttestre féktávolságon belül, melyet a jármű bal elejével elütött. Az őz az ütközés eredményeként átrepült a menetirányszerinti ellenkező sávba, ahol az ott közlekedő autónak is nekiütközött. A baleset során személyi sérülés nem történt.

2022. október 29-én, a reggeli órákban, egy ópusztaszeri lakos, egy Ópusztaszer belterületén lévő parkolóban várakozott gépjárművel. Elinduláskor hátramenetet végzett, mely során az út másik oldalán szabályosan várakozó személygépkocsinak ütközött. A baleset során személyi sérülés nem történt.

2022. november 8-án, a délelőtti órákban, az M5 autópálya bal pályatestén egy külföldi állampolgár közlekedett tehergépjárművel Budapest irányába. Haladása során nem tartotta meg a megfelelő követési távolságot és fékezés nélkül nekiütközött egy forgalomterelés miatt lassan haladó járműszerelvény hátuljának. A baleset során személyi sérülés történt.

A jellemző baleseti okok vizsgálata alapján megállapítható, hogy a hátramenet szabályainak betartása, az út és látásviszonyoknak megfelelő közlekedés szem előtt tartása, az elsőbbségadási szabályok betartása és a körültekintő, figyelmes járművezetés, különösen a vadveszéllyel érintett útszakaszokon, nagyban segítik a balesetmentes közlekedést. Megóvhatjuk saját magunk, szeretteink és mások testi épségét, ha a vezetés során nagyobb körültekintéssel járunk el.

                                                                                   Dr. Sejben Győző rendőr őrnagy,

                                                          őrsparancsnok

Megszakítás