MEGYEI HŐSÖKET IS DÍJAZOTT A VÖRÖSKERESZT!

November 25-én, Budapesten, a Kongresszusi Központban tartotta Országos Véradók Napi ünnepségét a Magyar Vöröskereszt. Ilyenkor mindazok munkáját is elismerik, akik sokat tettek a véradások sikeréért! Megyénkből Borbás Erzsébet Pro Vita díjat, Bodáné Kormányos Zsuzsanna Véradó Mozgalomért Ezüst emlékérmet vehetett át, a szegedi Eli-Hu Nonprofit Kft. pedig a Véradóbarát munkahely címet érdemelte ki.

Az üllési Borbás Erzsébet 94-szeres véradó! Üllésen minden véradáson részt vesz, segítsége és lelkesedése példamutató. Ismerőseit és családtagjait is véradásra buzdítja. A véradás már élete részévé vált, nemcsak sokszoros véradóként, de környezetét inspiráló személyként is elkötelezett támogatója a mozgalomnak.

Bodáné Kormányos Zsuzsanna nélkül Balástyán soha nincs véradás. Mind a szervezésben, mind a lebonyolításban nagyon aktív szerepet vállal több mint 10 éve. Vendégül látja a véradás lebonyolításában résztvevőket, kávéval, teával kedveskedik a nekik. Emellett a balástyai lakosok motiválásában is nagy szerepe van.

A szegedi lézerkutató központ, az ELI ALPS a megalakulása kezdetén csatlakozott a véradó mozgalomhoz, így lassan öt éve szervezheti meg a megyei vöröskereszt az ott dolgozók számára kiszállásos formában a véradásokat legalább két alkalommal évente. A véradó események mindig zökkenőmentesen, jó hangulatban telnek, a közös szervezés során pedig minden naprakész információkkal rendelkezünk. A koronavírus-járvány kirobbanása miatti kockázatok úgy hozták, hogy nem minden kiszállásunk tudott megvalósulni, de ilyen esetben a véradók intézetbe szállításával segítették a véradás megvalósulását. Az ELI részéről a díjat Marton Katalin HR és Kommunikációs osztályvezető vette át.

A megyénkben az idén is sok véradóhős jubilált! Összesen 147-en vehetik át az 50-szeres, 66-an a 75-szörös és 30-an a 100-szoros véradásért járó elismeréseket!

KÖSZÖNJÜK MINDENKINEK!

Fotó: Magyar Vöröskereszt

1. kép: balról a második Bodáné Kormányos Zsuzsanna

2. kép: Sasvári Krisztina megyei igazgató, Borbás Erzsébet, Marton Katalin, Bodáné   Kormányos Zsuzsanna, Sólyom Etelka megyei véradásszervező koordinátor

3. kép: Sólyom Etelka, Borbás Erzsébet, Marton Katalin, Bodáné   Kormányos Zsuzsanna

4. kép: Bodáné Kormányos Zsuzsanna, Sasvári Krisztina megyei igazgató

Megszakítás