Három helyen volt tűz Balástyán

Július 31-én 14.55 órakor Balástyán, a Kiskunmajsa felé vezető úton, az Erdőközi útleágazás közelében az út mindkét oldalán tűz keletkezett, a fű, a bokrok és az aljnövényzet lángolt több lakóházat veszélyeztetve. Az egyik ingatlan tetőszerkezete egy négyzetméteres területen izzott, de tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetően a lángok az épületen nem terjedtek tovább, viszont a puszta felé körül belül tíz hektáros területen tovább futott, és magasfeszültségű villanyvezetéket is veszélyeztetett. A tűzoltók poroltóval oltották el a földelő vezeték burkolatának lángolását. A füst és a nagy erejű szél megnehezítette a munkájukat. A szegedi, kiskunmajsai, ruzsai és kisteleki hivatásos tűzoltók, a kisteleki önkéntes tűzoltók, a Balástya Község Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a balástyai Katasztrófavédelem Kutató-mentőcsoport Önkéntes Tűzoltó Egyesület tűzoltói vettek részt a több órán át tartó tűz megfékezésében. 

Ugyanekkor érkezett a jelzés a katasztrófavédelem műveletirányításától, hogy a kapitánysági vasútállomás után, a jobb oldalon ég az erdő aljnövényzete, ami két lakóházat veszélyeztet. Az erős szél miatt a villanyvezetékek összecsapódása folytán keletkező szikra gyújtotta meg az egyhektáros erdős területet. Személyi sérülés nem történt. A szegedi, ruzsai hivatásos, a Balástya Község Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a balástyai Katasztrófavédelem Kutató-mentőcsoport Önkéntes Tűzoltó Egyesület tűzoltói oltották el a tüzet.

A Balástya Község Önkéntes Tűzoltó Egyesület szertárba való visszaérkezése közben ismét riasztást kapott, hogy az M5-ös autópálya kisteleki leágazásának közelében lévő napelempark szomszédságában kigyulladt a magasfű, nádas és bokros terület, amely a napelemparkot is veszélyezteti. A tűzoltók gyors és szakszerű beavatkozásának köszönhetően a tűz nem terjedt át a napelemekre. A csaknem két hektáros területen lévő tűz oltásában a szegedi, kiskunmajsai, ruzsai és kisteleki hivatásos tűzoltók, a kisteleki önkéntes tűzoltók, a Balástya Község Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a balástyai Katasztrófavédelem Kutató-mentőcsoport Önkéntes Tűzoltó Egyesület vett részt.

(A három tűzesetnél csak a Balástya Község Önkéntes Tűzoltó Egyesület összesen hat tartály, 12 ezer liter vizet használt fel.)

Tisztelettel kérjük a lakosságot, hogy fokozottan figyeljenek a tűzbiztonságra!

A tűzgyújtás, égetés TILOS!

TILOS az égő cigarettavéget eldobni!

A kerti sütögetést, grillezés megengedett, de nagy körültekintéssel végezzék! A jelenlegi időjárás miatt a sütögetés helyéhez az esetleg kialakuló tűz eloltásához készítsenek elő oltáshoz szükséges eszközöket!

Megszakítás