A Kisteleki Rendőrkapitányság illetékességi területén történt események

2022. július 2-án, az esti órákban, Pusztaszer külterületén az 5-ös számú főúton közlekedett Kistelek irányából Pusztaszer irányába egy pusztaszeri lakos személygépkocsival. Haladása során járművével a menetirány szerinti jobb oldali füves útpadkára, majd a jobb oldali vízelvezető árokba hajtott, ahol az árokfalnak ütközött. A baleset során személyi sérülés történt.


2022. július 19-én, a délutáni órákban, egy csengelei lakos személygépkocsival közlekedett az 5411-es úton Kistelek irányába. Haladása során sebességét nem út vonalvezetésének, az útburkolat minőségének és állapotának megfelelően választotta meg, ennek következtében az út menetirány szerinti bal oldalán lévő vízelvezető árokba hajtott. A baleset során személyi sérülés történt.

2022. július 21-én, a reggeli órákban, az M5-ös autópályán közlekedett egy kisteherautó külföldi sofőrje Kiskunfélegyháza irányából Szeged irányába. Útja során, a sztráda 133. kilométerszelvényénél a külső sávban egy baleset miatt várakozó tehergépkocsinak ütközött. A baleset során személyi sérülés történt.

2022. július 25-én, a kora reggeli órákban, az 5411-es úton közlekedett egy kisteleki lakos személygépkocsival Kömpöc irányából Ópusztaszer irányába. Haladása során a vasúti átjárón áthaladva a menetiránya szerinti jobbra ívelő útkanyarulatból kihaladva, nem az út- és látásviszonyoknak megfelelően közlekedett és nem észlelte a vakvezető kutya segítségével az úttesten átkelő és forgalmi sávjába behaladó gyalogost, akit a jármű jobb elejével elütött. A baleset során a gyalogos halálos sérüléseket szenvedett.

2022. július 29-én, az esti órákban, Kistelek belterületén kerékpárral közlekedett három kisteleki lakos egymás mögött haladva a Munkácsy utca irányából az Árpád utca irányába. A sorban haladó második kerékpáros nem tartotta meg a megfelelő követési távolságot ezért a kerékpárja első kerekével az előtte haladó kerékpár hátsó kerekének ütközött. Az ütközéstől elvesztette az egyensúlyát és elesett. A baleset során személyi sérülés történt.

A jellemző baleseti okok vizsgálata alapján megállapítható, hogy a sebesség megválasztás szabályainak megtartása, az út és látásviszonyoknak megfelelő közlekedés szem előtt tartása, a követési távolság betartása és a körültekintő, figyelmes járművezetés, nagyban segítik a balesetmentes közlekedést. Megóvhatjuk saját magunk, szeretteink és mások testi épségét ha a vezetés során nagyobb körültekintéssel járunk el.

                                                                                   Dr. Sejben Győző rendőr őrnagy,

                                                őrsparancsnok

Megszakítás