Gyermekrajzból készült közlekedési táblát vett át Ujvári László polgármester

A balástyai Hunyadi Adrienn rajza alapján készült közlekedési táblát adott át január 11-én Ujvári László polgármesternek dr. Polner Eörs, a megyei közgyűlés alelnöke és Kormányos Sándor tanácsnok.

A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat tavaly hirdetett rajzpályázatot „Itt közlekedem, vigyázz rám!” elnevezéssel, melyen általános iskolás gyermekek vehettek részt. A rajzpályázaton Hunyadi Adrienn balástyai tanuló pályaművét választotta ki a zsűri, így az ő rajzából készült közlekedési jelzőtábla látható majd a kisteleki járás mind a hat településén.

Dr. Polner Eörs elmondta, hogy a Helyi identitás című pályázatban a megyének az a célja, hogy a megyei települések minél inkább egy közösségnek érezzék magukat a közös kulturális örökség ápolásán keresztül. „A projektnek van egy olyan eleme is, mely a közlekedés biztonságával foglalkozik. Ez esetben a partnerünk a Csongrád-Csanád Megyei Rendőrfőkapitányság, velük együtt hirdettük meg a rajzpályázatot. A nyertes rajzokból közlekedési táblát készítettünk, melyek a megye településeinek iskoláinál lesznek elhelyezve.
A közlekedési szakértők egyöntetű véleménye szerint ugyanis a gyermekek a saját rajzaikra sokkal jobban odafigyelnek, mint egy KRESZ táblára, úgyhogy bízunk benne, hogy a nyertes rajzok alapján készül közlekedési táblák még inkább meg tudják majd védeni a gyermekeinket.”

 

Megszakítás