A Kisteleki Rendőrkapitányság illetékességi területén történt események

2021. november 8-án, a reggeli órákban, az Ópusztaszeren lévő körforgalomból érkezett bejelentés közúti közlekedési balesetről. A helyszínen a rendőrök megállapították, hogy egy kisteleki lakos személygépjárművel közlekedett Ópusztaszer külterületén az 5411-es számú úton, Kistelek irányából Baks irányába. Amikor a körforgalomhoz ért, az útkanyarulatban a gépjárművel sodródni kezdett, letért az útról és egy beton villanyoszlopnak ütközött. A baleset során a gépjármű vezetője életét vesztette.

2021. november 17-én, a hajnali órákban, egy kecskeméti lakos az 5-ös számú főúton közlekedett személygépkocsival Pusztaszer külterületén, Budapest irányából Szeged irányába.  Haladása során a sebesség nem megfelelő megválasztása miatt egy útkanyarulatban elvesztette az uralmát a jármű felett, lesodródott az úttestről és egy facsoportnak ütközött. A baleset során személyi sérülés történt.

2021. november 6-án, a délutáni órákban, a Csengele külterületén lévő földúton közlekedett egy csengelei lakos személygépkocsival, Kiskunmajsa irányából Csengele irányába. Haladása során észlelte, hogy vele szemben egy jármű világít, mely erősen elvakította. A szemébe világító jármű kikerülése során, egy úttesten parkoló rendsodró vontatmánynak ütközött. A baleset során személyi sérülés nem történt.

2021. november 9-én, a délutáni órákban, az 4519-es úton közlekedett egy gépjármű Kistelek irányából Baks irányába. Haladása során a menetirány szerinti jobb oldali útpadkáról egy őz hirtelen az úttestre lépett, és a gépjármű vezetője nem tudta elkerülni az ütközést. A baleset során személyi sérülés nem történt.

2021. november 10-én, a reggeli órákban, egy csanyteleki lakos személygépjárművel közlekedett Kistelek belterületén, a Rákóczi utcában a körforgalom irányából Kiskunmajsa irányába. A gépjárművel az úttest jobb szélén kialakított parkolóban megállt. Ezt követően a kellő körültekintést elmulasztva elindult, és balra fordulva az úttestre hajtott, ahol egy személygépjárművel összeütközött. A baleset során személyi sérülés nem történt.

2021. november 11-én, a délutáni órákban, egy kisteleki lakos Balástya külterületén, az 5422-es úton közlekedett tehergépjárművel. Haladása során egy balra ívelő útkanyarulatból kihaladva, az egyenes szakaszra ért, ahol hirtelen jobbról egy őz ugrott jármű elé a fás bokros területről. A férfi a fékezés ellenére az ütközést elkerülni nem tudta. A baleset során személyi sérülés nem történt.

2021. november 25-én, a délelőtti órákban, Kistelek belterületén, a Gőzmalom utcában haladt a Rákóczi utcairányából a Vasút utca irányába egy kisteleki lakos tehergépkocsival. Haladása során észlelte, hogy vele szemben egy fehér színű tehergépjármű közlekedik nagy sebességgel.  A tehergépjárművel a jobb oldali útpadkára hajtott, hogy elférjenek egymás mellett. A szemből közlekedő gépjármű nem húzódott le kellő mértékben így a visszapillantó tükrével érintőlegesen ütközött. A baleset során személyi sérülés nem történt.

A jellemző baleseti okok vizsgálata alapján megállapítható, hogy a jármű sebességének helyes megválasztása, az elindulás, kanyarodás szabályainak megtartása, az oldaltávolság betartása és a körültekintő, figyelmes járművezetés, különösen a vadveszéllyel érintett útszakaszokon, nagyban segítik a balesetmentes közlekedést. Megóvhatjuk saját magunk, szeretteink és mások testiépségét ha a vezetés során nagyobb körültekintéssel járunk el.

Megszakítás