A Kisteleki Rendőrkapitányság illetékességi területén történt események

2021. október 16-án, a délutáni órákban, az 5411-es úton, Ópusztaszer irányából Kistelek irányába közlekedett egy kisteleki lakos személygépkocsival. Haladása során egy balra ívelő útkanyarulatban a jármű sebességét nem megfelelően választotta meg az út vonalvezetéséhez képest, így elvesztette uralmát a jármű felett és egy villanyoszlopnak, majd egy közúti jelzőtáblának ütközött. A baleset során személyi sérülés történt.  

2021. október 18-án, a reggeli órákban, egy pusztaszeri lakos személygépjárművel közlekedett Csengele külterületén egy jelöletlen földes úton az 5-ös számú főút irányából, nyugati irányába. Amikor egy vasúti átjáróhoz ért, a működő fénysorompó tiltó jelzése ellenére a vasúti pálya kereszteződésébe behajtott, és összeütközött a Budapest irányából Szeged irányába haladó vonattal. Az ütközés következtében a gépjármű vezetője az életét veszítette.

2021. október 22-én, a délelőtti órákban, egy baksi lakos Kistelek belterületén, Szeged irányából Budapest irányába közlekedett személygépkocsival. Haladása során egy kijelölt parkolóból indult el és csatlakozott a Kossuth utca forgalmába jobbra kanyarodva. Haladása során nem észlelte a kiépített kijelölt gyalogátkelő helyen érkező kerékpárost és a gépjármű bal oldalával érintőlegesen ütköztek. A baleset során személyi sérülés történt.

2021. október 14-én, az esti órákban, az 5421-es számú útról érkezett bejelentés anyagi káros közúti közlekedési balesetről. A helyszínen a rendőrök megállapították, hogy egy csengelei lakos személygépjárművel közlekedett az M5-ös autópálya felhajtójának irányából Csengele irányába. Vele szemben egy balástyai lakos közlekedett szintén személygépjárművel. Amikor a két személygépjármű egymás mellett elhaladt a gépjárművek bal oldali visszapillantó tükrei összeértek, amelyekben anyagi kár keletkezett. A baleset során személyi sérülés nem történt.

2021. október 15-én, a délelőtti órákban, Kistelek belterületén egy kömpöci lakos hátramenetet hajtott végre egy parkolóban személygépkocsival. A manőver során, a megfelelő körültekintés hiánya miatt, a mögötte az út túloldalán lévő útpadkán várakozó személygépkocsinak ütközött. A baleset során személyi sérülés nem történt.

2021. október 24-én, az esti órákban, az 5-ös számú főúton közlekedett egy személygépkocsi Kistelek irányából Pusztaszer irányába. Haladása során a menetirány szerinti bal fás útpadkáról egy őz ugrott hirtelen az úttestre. A gépjármű vezetője a fékezés ellenére az állatnak ütközött majd megállt. A baleset során személyi sérülés nem történt.  

2021. október 31-én, a délutáni órákban az 5-ös számú főútról érkezett bejelentés vadbalesetről. A helyszínen a rendőrök megállapították, hogy egy szegedi lakos személygépjárművel közlekedett Kistelek irányából Kiskunfélegyháza irányába, amikor az úttest bal oldaláról egy őz kiugrott az úttestre melyet a fékezés ellenére elütött. A baleset során személyi sérülés nem történt.

A jellemző baleseti okok vizsgálata alapján megállapítható, hogy a jármű sebességének helyes megválasztása, a hátramenet szabályainak megtartása, az elsőbbségadás szabályainak betartása, az oldaltávolság betartása, a vasúti átjárón történő átkelés szabályainak szem előtt tartása, és a körültekintő, figyelmes járművezetés, különösen a vadveszéllyel érintett útszakaszokon, nagyban segítik a balesetmentes közlekedést. Megóvhatjuk saját magunk, szeretteink és mások testi épségét ha a vezetés során nagyobb körültekintéssel járunk el.

Megszakítás