Tűzmegelőzést, tűzvédelmet és a tűzoltói hivatást bemutató pályázat óvodásoknak és iskolásoknak

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság immár nyolcadik alkalommal hirdette meg az alkotói pályázatot óvodásoknak és iskolásoknak. Október 15-ig várja a gyermekek alkotásait a katasztrófavédelem.

A szervezők olyan alkotásokat várnak, amelyeken az óvodások és az iskolások megmutatják, hogyan látják ők a tűzmegelőzést és a tűzvédelmet, a tűzoltói hivatást. Az óvodások szabadkézi rajzokkal vagy kézműves alkotásokkal pályázhatnak. Az iskolások három korcsoportban adhatják be a pályaműveket: hattól tíz, tizenegytől tizennégy, és tizenöttől tizennyolc éves korig szabadkézi rajzot, egyéb kézműves alkotást küldhetnek be, de írhatnak verset vagy mesét is, esetleg számítógépes programot is készíthetnek.

A pályaműveket október 15-ig várják a szervezők, postán vagy e-mailen, illetve előzetes egyeztetés után személyesen a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságokhoz a korcsoport és kategória megjelölésével.

A területi versenyen első helyezést elért alkotások részt vesznek az országos versenyen is, amelynek díjait 2021 júniusában Budapesten adják át. Az országos verseny győztesei értékes díjakat kapnak, emellett különdíjak is gazdára találnak majd. Az az óvoda, illetve iskola, ahonnan a legtöbb pályázatot nyújtják be, elnyeri a „Legkreatívabb óvoda/iskola 2021” címet, amelyért izgalmas tűzoltó-bemutató jár, amelyen gyerekek megismerhetik a füstsátrat, olthatnak tálcatüzet, és vághatnak roncsot is. Mindez tűzvédelmi oktatás keretein belül, játékos formában történik.

Csongrád-Csanád megyéből az alábbi elérhetőségeken várja az igazgatóság az alkotásokat:

Postacím: 6701 Szeged, Pf. 414

E-mail: csongrad.titkarsag@katved.gov.hu

Személyesen: 6721 Szeged, Berlini krt. 16-18.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2021. október 15.

Díjazás: A megyei bírálóbizottság az iskolások pályázatai közül korcsoportonként, kategóriánként 3-3 alkotást díjaz. A megyei versenyen első helyezést elért alkotások részt vesznek az országos versenyen is, amelynek díjátadó ünnepsége később meghatározott időpontban, Budapesten lesz. Az országos verseny győztesei értékes ajándékokat kapnak, számos különdíj is gazdára talál majd.

Az az óvoda, illetve iskola, ahonnan a megyéből a legtöbb pályázatot nyújtják be, elnyeri a „Legkreatívabb óvoda, iskola 2021” címet, amelynek jutalma egyebek mellett az is, hogy a tűzoltók látványos bemutató keretében ismertetik meg a legkreatívabb intézmények növendékeivel a tűzoltás és a műszaki mentés rejtelmeit.

A művel elkészítéséhez örömteli alkotást, a versenyhez pedig sikeres és eredményes szereplést kívánnak a szervezők!

Megszakítás