Változik a külterületen élők kommunális hulladékgyűjtésének rendszere

A képviselő-testület 2021. július 28-án rendkívüli ülésen tárgyalta a művelődési ház melletti, a Táncsics és Kossuth utcák találkozásánál lévő szelektív hulladékgyűjtő sziget ügyét. A térfigyelő kamera felvétele és a lakossági jelzések alapján megállapítható volt, hogy elsősorban a külterületi lakosok zsákokban oda viszik a kommunális hulladékot is.
Ezért a testület döntése szerint még egy kamerát szerelnek fel a terület megfigyelésére, továbbá 2021. augusztus 16-tól módosul a külterületi lakosság hulladékgyűjtésének rendszere.

  1. A külterületi lakosságnak a Teleházban meg kell vásárolnia 352 Ft/db egységáron a kommunális hulladék gyűjtéséhez szükséges zsákot.
  2. A kommunális hulladékkal teli zsákokat minden héten a hulladékudvar nyitva tartási idejében a dögkonténer mellett kialakított gyűjtőhelyre kötelező elhelyezni.
  3. A Teleházban az évente minimum 6 db megvásárolt zsákról kapott szállítólevél felmutatásával is, és majd a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. által a szállítólevél alapján kiállított számlával a balástyai Hulladékudvarban jogosult a külterületi lakosság további, a szabályoknak megfelelő szétválogatott hulladék elhelyezésre.
    Amennyiben a fenti intézkedések nem hozzák meg a várt eredményt, az önkormányzat a bizonyítható illegális hulladéklerakást követően a jogszabályban előírt bírságot szabja ki, illetve további szigorítást tervez.
Skip to content