A drog veszélyeire hívja fel a figyelmet a Kisteleki Rendőrkapitányság

Figyeljenek egymásra, és ha időben felismerik a szerfogyasztás jeleit, kérjenek segítséget!

Évente 11 millió ember juttat a szervezetébe szereket injekciós tűvel, közülük 1,4 millió a HIV-beteg és 5,6 millió hepatitis C fertőző betegségben szenved. A drogellenes szervezetek felszólítanak mindenkit a cselekvésre. Fontos, hogy a hatóságok eleget tegyenek a nemzetközi kábítószer-kereskedelmi egyezményeknek, valamint tiszteletben tartsák kötelezettségeiket az emberi jogok terén is.

Néhány intelem:

– Szórakozóhelyen soha ne fogadjon el idegentől felbontott flakonból, üvegből vagy pohárban kínált italt!

– Az asztalán soha ne hagyjon pohárban, felbontott üvegben italt!

– A társaság tagjai figyeljenek egymásra! Amennyiben társuk szokatlan állapotba kerül, hívjanak mentőt, ne hagyják magára, ne bízzák ismeretlenekre!

– Amikor a gyermek magatartása eltér a megszokottól ideges, ingerlékeny, vagy levert, közönyös, térbeli és időbeli tájékozódása zavart, indokolatlanul fáradt, gyorsan kimerül, alvászavarai vannak. Szűkebbek vagy tágabbak a pupillái, mint általában, szájszárazság, orrfolyás, étvágytalanság, erős fogyás jelentkezik nála, színes tabletták, ismeretlen eredetű gyógyszerek, porok, féltve őrzött, kézzel sodort cigaretta, zöld, száraz növényi törmelék kerül elő a zsebéből, vagy éppen használati tárgyai közül, akkor gyanakodjanak!

– Ha időben felismerik azokat a jeleket, melyek arról adnak tájékoztatást, hogy esetleg szerfogyasztás áll a megváltozott viselkedés mögött, kérjenek segítséget!

Megszakítás