A parádés tavaszi szezon után bronzéremmel ünnepelhetett a megyei másodosztályú felnőtt férfi csapat

A tavaszi szezon nyolc meccses győzelemi sorozatának köszönhetően a bajnokság utolsó fordulójában karnyújtásnyi távolságra került a dobogó legalsó foka. A már bajnok Deszk ellen a győzelem biztosan harmadik helyet ért volna a szezonzárón, minden más esetben a kettő ponttal lemaradt FK Szeged csanyteleki vendégjátékától függött az együttes sorsa. A nagy lehetőség rég látott szurkolótábort és hangulatot hozott magával. A mieink a bevonulásnál sorfalat álltak a bajnokoknak, majd a sípszót követően, az első 15 percben óriási nyomás alatt tartották a vendégeket. Ezután a deszkiek is felvették a ritmust, de mindkét csapat nagyon idegesen, kevés helyzettel játszotta le a rangadót. Az 58. percben egy tizenegyessel jutottak előnyhöz a deszkiek, innentől még idegesebben, ugyanakkor nagy szívvel játszottak a balástyaiak. Óriási küzdelem után, végül a 90. percben Tóth István találatával harcolták ki a döntetlent, az eredmény a hosszabbításban már nem változott. De ekkor még nem lehetett tudni, hogyan áll a másik mérkőzés. Bizonyára nem kisebb izgalmak után, a Csanytelek a 95. percben egyenlített a szegediek ellen, amivel a KSE Balástyának sikerült megszereznie a bronzérmet.

A játékosok a június 25-én tartott szezonzáró vacsorán kapták meg a jól megérdemelt bronzérmeket és a kupát. Még a szezonzáró előtt megszületett a megegyezés a szegedi Kiss Máté edző és a sportkör vezetése között a folytatásról, így a következő szezonban is Kiss Máté irányítja a megyei másodosztályú felnőtt férfi csapatot.

Balról jobbra az első sorban: Fodor Tamás sportköri elnök, Tóth Dániel, Simon Gergely, Kertész Dániel, Papp Bence, Mondics Róbert, Slobodyan Alex, Tóth Péter, Tóth Gergő; a második sorban: Vámos Norbert, Könczöl Kristóf, Gera Levente, Vámos Tamás, Papp Dávid, Faragó-Barát Zoltán, Nagymihály Mátyás, Asztalos Dávid, Veress Gábor, Lippai Dániel, Jójárt Tibor, Kiss Máté edző, Juhász Jenő alpolgármester. A képen nem szerepel: Prčić Alen, Szerencse Ákos, Fekete Kristóf, Tóth István, Batancs Zsolt.

Megszakítás