A Kisteleki Rendőrkapitányság illetékességi területén történt események

2021. április 9-én, a koradélutáni órákban, Kistelek belterületéről érkezett bejelentés közúti közlekedési balesetről. A helyszínen megállapítást nyert, hogy egy szegedi lakos személygépjárművel közlekedett Kistelek belterületén, a Batthyány utcában, és a Gőzmalom utcai kereszteződéshez érve, a szükséges körültekintést követően tovább haladt a kereszteződésbe. Amikor a kereszteződés közepénél járt, egy ház előtt parkoló másik személygépkocsi tolatni kezdett, és a körültekintés hiányossága miatt nekiütközött a kereszteződésben lévő gépkocsinak. A baleset során személyi sérülés nem történt.

2021. április 10-én, a délelőtti órákban, Csengele külterületén, az 5421-es úton közlekedett Csengele irányából Kistelek irányába egy budapesti lakos személygépkocsival. Közlekedése során egy útkereszteződéshez érve az „Állj! elsőbbségadás kötelező” tábla figyelmeztetése ellenére, lassítás nélkül a kereszteződésbe haladt, ahol a védett úton érkező másik személygépkocsinak ütközött. A baleset során személyi sérülés nem történt.

2021. április 10-én, az esti órákban, az 5-ös főúton közlekedett egy kisteleki lakos személygépkocsival Kiskunfélegyháza irányából Balástya irányába. Haladása során a menetirány szerinti jobb oldali útpadkáról egy őz lépet fel az 5-ös számú főútra, amelyet a gépkocsi elejével elütött. A baleset során személyi sérülés nem történt.

2021. április 16-án, az esti órákban, egy szegedi lakos, Balástya irányából Szeged irányába közlekedett az 5-ös számú főúton személygépkocsival. Haladása során az 5-ös számú főúton hirtelen egy őz ugrott az útra, melyet elütött. A baleset során személyi sérülés nem történt.

2021. április 21-én, a reggeli órákban, Kistelek belterületéről érkezett bejelentés anyagi káros közúti közlekedési balesetről. A helyszínen a rendőrök megállapították, hogy egy kisteleki lakos személygépjárművel közlekedett a Damjanich utcában, a Kossuth utca irányába. Vele szemben a Kossuth utca irányából közlekedett egy másik személygépjármű. Amikor egymással szemben közlekedve egymás mellett haladtak el. A jobbra tartási kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt, a két személygépjármű külső visszapillantó tükrei összeértek. A baleset során személyi sérülés nem történt.

2021. április 22-én, a reggeli órákban, Kistelek külterületén az 5-ös számú főúton egy pálmonostorai lakos közlekedett személygépkocsival, Kiskunfélegyháza irányából Szeged irányába. Közlekedése során az 5-ös főúton a menetirány szerinti jobb oldali útpadkáról egy fácán felrepült és a gépkocsi motorháztetőjének ütközött. A gépjármű vezetője vészfékezésbe kezdett, majd a gépkocsival az út jobb szélén állapodott meg. A baleset során személyi sérülés nem történt.

2021. április 27-én, a reggeli órákban, egy személygépjármű közlekedett Kistelek külterületén az 5-ös főúton Kistelek irányából, Balástya irányába. Haladása során a jobb oldali útárokból egy őz ugrott a gépjármű elé, amit a gépkocsi elütött. A baleset során személyi sérülés nem történt.

A jellemző baleseti okok vizsgálata alapján megállapítható, hogy az elindulás, hátramenet, elsőbbségadás szabályainak szem előtt tartása, illetve a tavaszi időszakban megnövekedő vadmozgások miatti körültekintő vezetés, nagyban segíti a balesetmentes közlekedést. Megóvhatjuk saját magunk, szeretteink és mások testi épségét ha a vezetés során nagyobb körültekintéssel járunk el.

Dr. Sejben Győző rendőr őrnagy,
őrsparancsnok

Megszakítás