A Kisteleki Rendőrkapitányság illetékességi területén történt események

2021. március 4-én, a délutáni órákban, az 5-ös számú főút 138 km szelvényé történt közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés. A rendőrök a helyszínen megállapították, hogy egy szegedi lakos az 5-ös számú főúton közlekedett motorkerékpárral, Kiskunfélegyháza irányából Kistelek irányába, és haladása során az úttest menetirány szerinti jobb oldalának irányából egy nyúl ugrott ki a jármű elé az úttestre. A motorkerékpár vezetője nem tudta elkerülni a nyúllal való ütközést. Az ütközés következtében elesett, majd a menetirány szerinti jobb oldalon lévő árokba csapódott. A baleset során személyi sérülés történt.

2021. március 17-én, a reggeli órákban, egy kisteleki lakos személygépkocsival közlekedett Kistelek belterületén, a Tisza utca irányából a Rákóczi utca irányába. A Bem utcai kereszteződéshez érve észlelte, hogy tőle balra a kereszteződés felé közlekedik egy kerékpáros, aki nem adott elsőbbséget a gépkocsi vezetőjének, így az erőteljes fékezés ellenére elütötte a biciklist. A baleset során személyi sérülés történt.

2021. március 12-én, a délutáni órákban, Csengele belterületéről érkezett bejelentés anyagi kárral járó közúti közlekedési balesetről. A helyszínen a rendőrök megállapították, hogy egy csengelei lakos személygépjárművel az Árpád utcában egy ingatlan elé parkolt le, párhuzamosan az úttest menetirány szerinti jobb oldala melletti füves területre. Egy másik személygépkocsi ezen a helyen szabálytalan hátramenetet végzett, mely során az ott szabályosan várakozó gépkocsinak tolatott. A baleset során személyi sérülés nem történt.

2021. március 28-án, a reggeli órákban, Balástya belterületén egy balástyai lakos közlekedett személygépkocsival. Az elindulást követően a járművet vezető személy rosszul lett, mely során a gépjárművet egy parkolóba tudta visszakormányozni, ahol az ott parkoló másik gépkocsinak ütközött. A baleset során személyi sérülés nem történt.

A jellemző baleseti okok vizsgálata alapján megállapítható, hogy a járművek sebességére vonatkozó szabályokra történő figyelem, az elindulás, hátramenet, elsőbbségadás szabályainak szem előtt tartása, sokat segít a balesetmentes közlekedésben. Megóvhatjuk saját magunk, szeretteink és mások testi épségét, ha a vezetés során nagyobb körültekintéssel járunk el.

Dr. Sejben Győző rendőr őrnagy,
őrsparancsnok

Megszakítás