TOP 100 termelő között a balástyai Saliverzum Kft.


A 100 legjobb alapanyagot előállító termelő közé került a prémiumtermékek, salátakülönlegességek, bébizöldségek, ehető virágok, fűszernövények vegyszermentes termesztésével foglalkozó balástyai Saliverzum Kft., Sándorné Bitó Éva és Sándor Mihály családi cége.

Budapesti neves éttermek séfjei javaslata alapján kapták meg ezt a számukra megtisztelő besorolást. A TOP 100 legjobb alapanyagot előállító termelő névsorát a Magyar Konyha gasztronómiai magazin szervezte és kiadványában jelentette meg.

Sándorné Bitó Éva elmondta, hogy nem tudtak az ajánlásról, nagy meglepetés és nagyon nagy elismerés volt számukra, hogy belekerültek a TOP 100 legjobb alapanyagot előállító termelő közé, mert nem kis dolog Budapest legnevesebb éttermeit, szállodáit ellátni ilyen alapanyaggal, mint amit ők termelnek. “A koronavírus-járvány miatt ezt az évet anyagilag nem tudtuk úgy végig vinni, ahogy szerettük volna, de ez az elismerés jelzi, hogy érdemes folytatni a munkát. A mostani helyzetben hetente egyszer tudunk szállítani, és csak azokhoz a konyhákhoz, ahol ételkiszállítást végeznek. A korábbi 100 százalékos teljesítményhez képest 5 százalék, amit most tudunk értékesíteni, ennek ellenére teljesítjük a megrendeléseket, mert fontos megtartani a vásárlókat. Márciusban majdnem a teljes termőterületünk rotátor alá került, megsemmisítettük. Utána a korábbi fóliás zöldségtermesztésre tértünk át, retket, paradicsomot, padlizsánt termeltünk, amit máshol is el tudunk adni. A keresletre való tekintettel ősszel kisebb kapacitással folytattuk a prémiumzöldségek termesztését. Nagy elismerés volt még számukra, hogy a Bűvös Szakács és Etesd a dokit kezdeményezéseihez hetente nagy mennyiségben tudtunk adakozni salátákat és bébizöldségeket, ezzel támogatva az egészségügyi dolgozókat.”

A Saliverzum Kft. 2019-ben elnyerte az Aranyszalag minőségtanúsító védjegyet a munkájuk eredményeképpen és annak elismeréséül.