A Kisteleki Rendőrkapitányság illetékességi területén történt események

2020. október 1-én, a hajnali órákban Balástya belterületéről érkezett bejelentés személyi sérüléses balesetről. A helyszínen megállapítást nyert, hogy egy budapesti lakos közlekedett Balástyán, a Kölcsey utcában a Hunyadi utca irányába személygépkocsival. Egy kereszteződéshez érve nem adta meg az elsőbbséget egy balról érkező kivilágítatlan kerékpárosnak és érintőlegesen összeütköztek. A baleset során személyi sérülés történt.

2020. október 4-én, a délutáni órákban egy helyi lakos személygépkocsival közlekedett Pusztaszeren, a Felszabadulás utcában. Haladása során balra kívánt kanyarodni a Kossuth utcába, de nem vette figyelembe a vele szemben haladó motorkerékpár vezetőjét, és elé hajtott. A személygépkocsi eleje nekiütközött a motorkerékpár elejének. A motorkerékpár oldalára dőlt, a vezetője az aszfaltra esett. A baleset során személyi sérülés történt.

2020. október 6-án, a délutáni órákban Csengele külterületén egy helybeli lakos, földes úton közlekedett egy segédmotoros kerékpárral. Haladása során egy tanya udvarából két kutya szaladt az útra és a motorosnak ütköztek. A balesetben személyi sérülés történt. 

2020. október 7-én, a délutáni órákban, Balástyán az Árpád utcában haladt az 5-ös számú főút irányából a Rákóczi utca irányába egy helybeli lakos személygépkocsival. Haladása során a Rákóczi utca kereszteződésébe nem kellő figyelemmel hajtott be, nem adott elsőbbséget a neki jobbról közlekedő személygépkocsinak és összeütköztek. A baleset során személyi sérülés történt.

2020. október 26-án, az esti órákban Csengele külterületéről érkezett bejelentés közlekedési balesetről. A rendőrök a helyszínen megállapították, hogy egy csengelei lakos segédmotoros kerékpárral közlekedett a Vágóhíd irányából az 54121 számú út irányába. Vele szemben haladt egy tehergépjármű, amely ismeretlen okból áttért az úttest bal oldalára, ahol a vele szemben közlekedő motorosnak ütközött. A baleset során személyi sérülés történt.

2020. október 29-én, a délutáni órákban, a 4519-es úton Sándorfalva irányából személygépkocsival közlekedett egy helybeli lakos. Az Ópusztaszeren lévő körforgalomból kihajtva, a nem megfelelő sebesség megválasztása miatt átsodródott a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba és a vele szemben közlekedő személygépkocsinak ütközött. A baleset során személyi sérülés történt.

A fenti baleseteken túl további kilenc baleset történt, melyekben személyi sérülés nem történt, de anyagi kár keletkezett. Jellemző okok voltak a sebesség nem megfelelő megválasztása, hátramenet szabályainak megsértése, és vaddal történő ütközés.                                                                                   

Dr. Sejben Győző rendőr őrnagy, 

őrsparancsnok

Megszakítás