A nyolcadikosok elköszöntek az iskolától

Június 19-én, pénteken, szűk körben búcsúztak a nyolcadikos diákok. Az iskola udvarán tartott ünnepségen szülők, nagyszülők és testvérek köszöntötték a nyolcadikosokat.

A 7. osztályosok a tarisznyába útravalóként pogácsát, pénzérmét, bort csomagoltak a ballagóknak, és az ünnepségen az osztályfőnökük, Vén László által szerkesztett műsorral búcsúztak. Ezután a 8. osztályosok köszöntek el az iskolától és osztályfőnöküktől, Hegedűs Marianntól, majd szüleiknek köszönték meg felnevelésüket.

Rabi Edit Éva igazgató beszédében elmondta: „Iskolánk fennállása óta nem volt ehhez hasonló rendkívüli helyzet. A ballagási ünnepség is merőben más, szokatlan. Számotokra a búcsú iskolátoktól, tanáraitoktól, diáktársaitoktól sajnos nem történhet hagyományaink szerint. Kevesebben, de annál nagyobb szeretettel búcsúzunk Tőletek.

A digitális tanrend alatt is igyekeztünk veletek kapcsolatot tartani, tudásotokat gyarapítani. Mégis a korábban ballagókhoz képest ti talán most más szemmel néztek a tanórákra, foglalkozásokra. Hiányzik a közösség, az együttlét, a tanári magyarázat értelmező segítsége, bátorítása. Ugyanakkor azt is megtapasztaltuk, hogy az iskolai közösség kiállta a próbát. Nem kis erőfeszítéssel, de felnőttünk a feladathoz, ti pedig méltó partnerei voltatok tanáraitoknak. Itt is köszönöm valamennyi kollégám áldozatos munkáját, nektek ballagó diákoknak pedig azt, hogy a megváltozott körülmények között is felelősségteljesen készültetek az órákra.”

Az igazgatónő átadta a nevelőtestület döntése alapján, nyolc éven át elért kitűnő tanulmányi eredményért, példamutató közösségi munkáért az Év diákja címeket Czibolya Helga Katának, Goldmann Boglárkának, Gyöngyösi Norinának, Péter Boglárkának, Szél Lucának, és kiemelkedő sportteljesítményükért dicséretben részesítette Palotás Petrát, Kis Norbertet, Nagymihály László Sándort.

Rabi Edit Éva megköszönte az osztályfőnöknek, és valamennyi tanítónak és tanárnak a lelkiismeretes, áldozatos munkát, a szülői munkaközösség vezetőinek, Dobos Katalinnak és Faragóné Vass Ildikónak, továbbá a szülői munkaközösség tagjainak az osztály ügyeinek intézését, a szervezési feladatokban való részvételt. Ujvári László polgármester és Antal Imre plébános is köszöntötte a ballagókat. A nyolcadikosok az ünnepség végén az iskola zászlajára felkötötték a nevüket megőrző díszszalagot.

DSC_0541_800x533

kép 57 / 75

Megszakítás