A Balástya Községi Önkormányzat tájékoztatója a koronavírus-járvány veszéllyel kapcsolatos intézkedéseiről

Balástya Községi Önkormányzata a koronavírus veszélyre tekintettel válság-stábot állított fel, valamint rendkívüli testületi ülést tartott, melyen több döntés meghozatalára került sor.

Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy a Balástya Községi Önkormányzat a koronavírus veszélyre tekintettel válság-stábot állított fel, valamint március 15-én rendkívüli testületi ülést tartott, melyen többek között az alábbi döntéseket hoztuk:

A Magyar Közlönyben 2020. március 14-én megjelent 45/2020. (III. 14.) Korm. rendelet 2. §-ban foglaltak alapján, a veszélyhelyzetre való tekintettel rendkívüli szünetet rendeltek el 2020. március 16. napjától a Balástya Községi Önkormányzat fenntartásában lévő Bölcsődére vonatkozóan.

A Balástyai Csudavilág Óvoda további intézkedések meghozataláig korlátozott üzemmódban fog működni, felügyeletet tudnak biztosítani azok számára, akik nem tudják megoldani a gyerekük otthoni felügyeletét. Kérjük a szülőket, hogy igényüket jelezzék az óvoda elérhetőségeinek valamelyikén. Amennyiben a gyermek beteg, kérjük ne hozzák óvodába.

(Az óvoda telefonszáma: 06 (30) 869-5024, email: csudavilagovi@gmail.com)

Az étkezést nem csak az ingyenes közétkeztetésre jogosult óvodások, általános- és középiskolás tanulók részére, hanem bármely igénylő részére továbbra is biztosítjuk elviteles rendszerben az iskola ebédlőjéből, azonban ételhordóról mindenkinek saját magának kell gondoskodnia. A Vadásztanya vendéglő konyhája egyelőre szintén zavartalanul üzemel.

A polgármesteri hivatal ügyfélfogadása koronavírus-fertőzés megelőzése érdekében szűkítésre került. A hivatal 2020. március 19-től csak hétfői napon 8-12 óráig tart ügyfélfogadást. A pénztár is ezen a napon tart nyitva. A többi napokon a hivatal zárva tart. Kérjük, hogy csak a legszükségesebb esetekben keressék fel hivatalunkat. Lehetőség szerint csak azok a személyek jelenjenek meg, akik érintettek az ügyben. A hivatali ügyintézés vonatkozásában kérjük, első sorban válasszák az elektronikus lehetőségeket.

(A hivatal telefonszámai: 06 62/278-222, 06 (30) 551-5876, email: titkarsag@balastya.hu, jegyzo@balastya.hu)

A Gémes Eszter Községi Könyvár kéri, hogy szolgáltatásaikkal kapcsolatban emailen vagy telefonon jelezzék igényüket, a könyvtár jelenleg első sorban a digitális oktatási rend bevezetésben nyújt segítséget. (Telefon: 06 (30) 413-0075, gemeseszterbalastya@gmail.com)

A Munkácsy Mihály Katolikus Általános Iskola a 2020. március 16. napjával bevezetésre kerülő tantermen kívüli digitális munkarenddel kapcsolatban a megszokott kommunikációs csatornákon tájékoztatja a szülőket. Kérjük az étkezési igényeket a titkárság elérhetőségein jelezzék. (Telefon: 06 (30) 869-5028, 06 62/578-131, iskola@koznevelesbalastya.hu)

A korlátozó intézkedések visszavonásig érvényesek, kérjük szíves együttműködésüket azok betartásában.

Köszönettel:

Ujvári László

polgármester

Megszakítás