Ebzárlat és legeltetési tilalom

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Kisteleki Járási Hivatala Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztály Járási főállatorvosa   rókák veszettség elleni szájon át történő immunizálására tekintettel Balástya Község közigazgatási területére 2019. október 5. napjától kezdődően 2019. október 25. napjáig bezárólag ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelt el.

Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy a Csongrád Megyei Kormányhivatal Kisteleki Járási Hivatala Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztály Járási főállatorvosa  – mint első fokú hatóság – rókák veszettség elleni szájon át történő immunizálására tekintettel

Balástya Község közigazgatási területére

2019. október 5. napjától kezdődően 2019. október 25. napjáig bezárólag

 ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelt el.

 

Az ebzárlat tartama alatt:

  • Tartási helyén minden kutyát és macskát elzárva, illetőleg a kutyákat megkötve úgy kell tartani, hogy azok más állattal vagy emberrel ne érintkezhessenek; zárt udvarban a kutyák elzárását vagy megkötését mellőzni lehet, ha azok onnan ki nem szökhetnek.
  • Kutyát tartási helyéről csak pórázon vezetve és szájkosárral szabad kivinni.
  • A település területéről kizárólag érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező kutyát vagy macskát ? és csak a hatósági állatorvos kedvező eredményű vizsgálata után és engedélyével ? szabad kivinni.
  • Az érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező vadászebek, a fegyveres erők és fegyveres testületek ebei, a katasztrófa-mentő ebek, a segítő és terápiás ebek, valamint a látássérült embereket vezető ebek rendeltetési céljuknak megfelelő használatuk idejére mentesek a 2. és 3. pontban foglalt korlátozás alól.
  • Az ebzárlat alatt befogott, kóbor húsevőket hatósági megfigyelés alá kell helyezni az ebzárlat időtartamára.
  • Az ebzárlat ideje alatt húsevő állatok összevezetésével járó rendezvény nem tartható.

 

A legeltetési tilalom alatt a legelőre állat nem hajtható.

Kérem a tisztelt lakosságot, hogy ezen kötelezettségeknek eleget téve a szükséges intézkedéseket kellő körültekintéssel és odafigyeléssel haladéktalanul tegye meg a saját és környezetének megóvása érdekében.

Tájékoztatom a tisztelt lakosságot, hogy amennyiben a fent leírtak végrehajtása maradéktalanul nem teljesül, az első fokú hatóság élelmiszerlánc-felügyeleti bírság kiszabásáról dönt, a bírság ismételten is kiszabható.

Balástya, 2019. szeptember 13.

                                                                                                             

           Dr. Szabó Gabriella

     jegyző

Megszakítás