Felavatták a felújított sportcsarnokot

Szeptember 6-án avatták fel a megújult sportcsarnokot. Az ünnepségen részt vett Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök, Bartók Csaba magyar válogatott kézilabdázó, a Tisza Volán SC utánpótlás válogatott igazgatója, és Berta Róbert a Tisza Volán SC technikai vezetője.  

A Bábabokra Néptáncegyüttes műsora után Fodor Tamás művelődésszervező köszöntötte a vendégeket, az iskola diákjait és pedagógusait, majd Rabi Edit Éva igazgató elmondta, hogy mindannyian izgatottan és nagy örömmel várták ezt a napot. Köszönetét fejezte ki a kézilabda szövetségnek, a Balástya Községi Önkormányzatnak, és Kiss-Rigó László püspöknek hogy lehetőség nyílt a sportcsarnok korszerűsítésére. Az igazgatónő reményét fejezte ki, hogy a sportcsarnokban minél több gyerek fedezi fel a játék és a mozgás örömét. Kiss-Rigó László a sport fontosságáról beszélt. Az kívánta, hogy a megújult csarnok segítse, szolgálja a gyerekek szellemi, testi, lelki fejlődését, segítse és gazdagítsa az egész település életét a kultúra, a közösségi élet, valamint az élet minden területének olyan helyszíne legyen, amely lehetőséget ad közös élményekre testi, lelki, szellemi egészségben való gazdagodásra. A püspök kérte a Mindenható Istent, áldja meg a sportcsarnokot, áldja meg mindazokat, akik benne bármilyen tevékenységet folytatnak. Mivel a balástyai kézilabdások a Tisza Volán SC keretein belül sportolnak, a sportklub képviseletében Bartók Csaba jó egészséget és örömteli használatot kívánt a felújított épülethez, a csapatoknak, az edzőknek jó munkát és a gyerekeknek eredményes sportolást. Kérte, a jövőben minél többen próbálják ki a kézilabda sportot, hátha megszeretik. Bartók Csaba a kézilabda szövetség nevében elmondta, hogy örömmel állnak minden olyan terv mellé, amely által a testkultúra gyarapszik. Ujvári László polgármester a sportcsarnok történetével kezdte beszédét. Felidézte, hogy 1997-ben adták át az épületet, és nagyon fontos szerepet töltött és tölt be településünk kulturális és sportéletében, mert kezdettől az iskolai testnevelésnek és a községi tömegsportnak ad helyet. Kiemelte, hogy az elmúlt több mint húsz év alatt elhasználódtak a vizesblokkok, a sportpadló, és a teljes korszerűsítés már nagyon időszerű volt, amit a Magyar Kézilabda Szövetség, a Szeged-Csanádi Egyházmegye, a kivitelezést végző Pyrus Magna Zrt. segítségével, összefogással sikerült megoldani.

A polgármester részletezte a munkálatok költségét, amely összesen bruttó 77,8 millió forint volt, és ebből a Magyar Kézilabda Szövetség a Társasági Adós pályázattal 55,2 millió forint támogatást biztosított, a Balástya Községi Önkormányzat a képviselő-testület döntése alapján 22,6 millió forintot tett hozzá. Ezen kívül a világítás korszerűsítése 3,8 millió forintba került, amihez a Szeged-Csanádi Egyházmegye 2,5 millió forintot, az önkormányzat pedig 1,3 millió forintot tett hozzá. Továbbá az ereszcsatorna rendbe hozásának 538 ezer forintos és a radiátorokat védő burkolat cseréjének 1,3 millió forintos költségét önkormányzati költségvetésből finanszírozták. Ezekkel együtt az egész beruházás bruttó 83.486.680 forint volt. A polgármester ünnepi beszédének befejezéseként köszönetét fejezte ki a felújításában résztvevőknek. Külön köszönetet mondott egy-egy cserép virággal Rabi Edit Évának, Szatmári Éva néptánc oktatónak az ünnepi műsorért, Péterné Bárkány Tímea pályázatírónak, egy-egy üveg borral köszönte meg Kiss-Rigó Lászlónak, Antal Imre plébánosnak, Bartók Csabának, Berta Róbertnek, Márkus Rudolf tervezőmérnöknek, Vén László testnevelő tanárnak. Ezek után Kiss-Rigó László, Bartók Csaba és Ujvári László a főbejáratnál együtt átvágták a nemzeti színű szalagot, és a sportcsarnokot hivatalosan is birtokba vették a gyerekek, akik sportbemutatóval készültek az ünnepi alkalomra.

Megszakítás