A Kisteleki Rendőrkapitányság illetékességi területén történt események

2019. március 17-én a Kisteleki Rendőrkapitányság közterületi szolgálatot ellátó rendőrei megjelentek egy kisteleki lakcímen, mivel felmerült a gyanúja annak, hogy egy közlekedési balesetben az itt lakó férfi vezette a helyszínt elhagyó balesetet okozó járművet. A férfi a baleset okozását elismerte, a vele szemben alkalmazott alkoholszondás ellenőrzés pozitív értéket mutatott. A férfit a rendőrök előállították az orvosi ügyeletre hiteles mintavétel céljából, vele szemben büntetőeljárás indult.

2019. március 2-án, a reggeli órákban Kistelek belterületén közlekedett egy mindszenti lakos az általa vezetett tehergépkocsival. A közlekedése során, hátramenetben, a Kálvária utcára kívánt kitolatni. A hátramenetet járművével szabálytalanul, nem kellő körültekintéssel végezte és ennek során járműve bal hátuljával, a Kálvária utcáról a Kisteleki Ede utcába kanyarodó másik tehergépkocsi elejének ütközött. A baleset során személyi sérülés nem történt.

2019. március 5-én, a nappali órákban Kistelek belterületén lévő telephelyről, egy szentesi lakos az általa vezetett tehergépkocsival hátramenetet hajtott végre a Rákóczi utcába torkolló úgynevezett „Ipartelepi” útra. A hátramenet végrehajtása során nem győződött meg a közút forgalmáról és nem adott elsőbbséget a közúton tőle jobbról a Rákóczi utca irányába közlekedő másik tehergépkocsinak, és neki ütközött. A baleset során személyi sérülés nem történt anyagi kár keletkezett.

2019. március 7-én, az esti órákban Kistelek külterületén lévő kerékpárúton közlekedett egy ópusztaszeri lakos az általa vezetett gépi üzemmódban üzemeltetett, kivilágított robbanó motoros kerékpárral, Kistelek irányából Ópusztaszer irányába, láthatósági mellényt viselése nélkül. Haladása során egy tanya előtti útszakaszon hirtelen észlelte, hogy vele szemben a kerékpárúton egy ki világítatlan és láthatósági mellényt sem viselő kerékpáros közlekedik csellengve. Az ütközés elkerülése érdekében járművét balra a tanya kertjébe kormányozta, ahol a kert végénél a drótkerítésnek ütközött. A vele szemben közlekedő csellengő kerékpáros szintén elesett. A baleset során személyi sérülés történt.

2019. március 26-án, a délutáni órákban Balástya belterületi kerékpárútján közlekedett egy hölgy a kisfiával külön-külön kerékpárral. Haladásuk során a Rákóczi utcában egy kapubejárójához érve az onnan kihajtó gépkocsivezető, figyelmetlensége miatt, a kerékpározó gyermeket gépkocsijával elsodorta, mely során a gyermek könnyű sérülést szenvedett.

FIGYELEM! INGYENES KERÉKPÁR REGSZTRÁCIÓ!
2019. április 5-én, pénteken 14.00-18.00 óra között ingyenes kerékpár regisztrációs lehetőséget biztosít a Kisteleki Rendőrkapitányság a BIKE SAFE program keretein belül a KISTELEKI RENDŐRKAPITÁNYSÁG épületében (6760 Kistelek, Petőfi u. 2. sz.).

A regisztrációhoz kérjük hozza magával:
– kerékpárját,
– személyazonosító igazolványát,
– kerékpár tulajdonjogát igazoló iratot, amennyiben van (kerékpáros igazolvány, számla, nyugta, blokk, adásvételi szerződés, garancia jegy, e-számla).

Sejben Győző címzetes rendőr őrnagy

megbízott őrsparancsnok

Megszakítás