Újabb sportparkkal gyarapodott településünk

A Balástya Községi Önkormányzat pályázatot nyújtott be a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz a Nemzeti Szabadidős ? Egészség Sportpark Programban való részvételre.

A program legfőbb célkitűzése a rendszeres testmozgás népszerűsítése, ezáltal az egészségmegőrzés támogatása.

A sportolás alapvető feltétele, hogy legyen megfelelő infrastruktúra. Az elmúlt években egyre nagyobb teret nyer a szabadidős sportban az úgynevezett ?street ? workout?, vagyis a szabadtéren felállított testedző eszközök, parkok, sportparkok használata. A sportparkokban az egymást követő generációk együtt tölthetik el a szabadidejüket, ezzel is erősítve a kölcsönösségen alapuló családi köteléket.

Önkormányzatunk C típusú, körül belül 90 m2 alapterületű sportpark létesítésére kapott lehetőséget. Nyolc különféle eszközt telepítettek, amelyek alkalmasak has- és hátizom erősítésre, fekvőtámasz végzésére, lépcsőzésre, húzódzkodásra, függeszkedésre.

A C típusú sportpark kialakítása a Sajtkukacparkban történt, kiegészítve a már rendelkezésre álló szabadtéri eszközöket.

A sportparkot a Nemzeti Sportközpontok építette meg, az önkormányzat feladata pedig az akadálymentes megközelítés biztosítása, valamint a folyamatos az üzemeltetés.

A Sportpark műszaki átadása március 21-én megtörtént. Az eszközök rendeltetésszerű használatát tájékoztató tábla segíti.

A beruházás 100 százalékos pályázati támogatással valósult meg.

A SZABADTÉRI SPORTPARKOK HASZNÁLATÁNAK RÉSZLETES BEMUTATÁSA, ÚTMUTATÓJA

Megszakítás