A Kisteleki Rendőrkapitányság illetékességi területén történt események


2019. január 27-én, az éjszakai órákban közlekedésrendészeti ellenőrzést hajtottak végre a Kisteleki Rendőrkapitányság rendőrei Balástya belterületén, ahol igazoltatás alá vontak egy dóci lakost, amint személygépjárművel közlekedett. Az intézkedés során megállapítást nyert, hogy a férfi nem rendelkezik érvényes vezetői engedéllyel. Nevezett leheletén alkohol szagot éreztek, ezért vele szemben alkoholmérő készülék került alkalmazásra mely pozitív értéket mutatott. A férfit a Kisteleki Rendőrkapitányságra előállították és vele szemben hiteles mintavételt alkalmaztak. A mérés bűncselekményi értéket eredményezett. A férfival szemben büntetőeljárást kezdeményeztek ittas járművezetés miatt.

2019. január 30-án, a délelőtti órákban Kistelek belterületén akadt fenn egy férfi az alkohol szondás ellenőrzésen, amikor elektromos kerékpárjával elektromos módban közlekedett, és intézkedés alá vonták a rendőrök. A hiteles mintavétel eredményeként a kisteleki férfival szemben szintén büntetőeljárás indult ittas járművezetés miatt.

2019. január 24-én a délelőtti órákban egy balástyai lakos, Balástya külterületén az 5421-es számú közúton közlekedett egy tehergépkocsival Csengele irányából Balástya irányába. A vasúti átjáróhoz érkezett, ahol figyelmen kívül hagyta az átjáróban lévő fényjelző berendezés piros fényjelzését, illetve a leengedett állapotban lévő félsorompót. A férfi a piros jelzést észlelve későn fékezett, melynek során az általa vezetett jármű megcsúszott és nekiütközött az előtte lecsukott állapotban lévő vasúti félsorompónak, amely az ütközés hatására letört. A cselekmény következtében személyi sérülés nem történt.

2019. január 28-án, az esti órákban egy baksi lakos az általa vezetett személygépkocsival közlekedett Ópusztaszer irányából Pusztaszer irányába, jeges útszakaszon, amikor az úton megcsúszott, a jármű az úttesten megpördült és a vízelvezető árokba csúszott. A baleset során személyi sérülés nem történt.

2019. január 30-án, a délutáni órákban Pusztaszer külterületén, a 4518-as úton közlekedett egy csólyospálosi lakos személygépkocsival Pusztaszer irányából az E5-ös számú főút irányába. A menetirány szerinti baloldalon lévő földútra kívánt kanyarodni. A vele szemben közlekedő jármű részére elsőbbséget biztosítva az úton sávjában várakozott, hogy a kanyarodási manőverét megkezdhesse. Ennek során egy hátulról vele, azonos irányból közlekedő személygépkocsi nekiütközött. Az ütközés következtében a vétlen jármű a szántóföldre sodródott és ott állapodott meg.
A baleset következtében személyi sérülés történt.

2019. február 5-én, a délelőtti órákban egy gyulai lakos tehergépkocsival közlekedett Kistelek külterületén az E5-ös számú főúton Szeged irányából Budapest irányába. Amikor az E5-ös számú főút 133 km szelvényéhez ért, a menetirány szerinti jobb oldali füves útpadkáról kettő őz ugrott a jármű elé. Az ütközés során személyi sérülés nem történt, dologi kár keletkezett .

2019. február 6-án, a reggeli órákban Balástya külterületén lévő TÜZÉP-telep kapubejárójából kiállva hátramenetet hatott végre egy paksi lakos kisteherautóval, melynek során nem győződött meg arról, hogy járműve háta mögött más jármű van-e. A szabálytalanul végrehajtott hátramenet során a járműve hátuljával érintőlegesen ütközött az útpadkán mögötte parkoló tehergépkocsival. A baleset során személyi sérülés nem történt.

2019. február 9-én, a délelőtti órákban bejelentés érkezett a rendőrségre, mi szerint az E5-ös számú főúton közúti közlekedési baleset történt. Megállapítást nyert, hogy egy kisteleki lakos az általa vezetett személygépjárművel közlekedett Balástya irányából Szeged irányába. Közlekedése során az út jobb oldala irányából, az út melletti füves területről egy őz ugrott ki elé az úttestre. Ez annyira hirtelen történt, hogy már nem tudta elkerülni az ütközést, hiába próbálta az őzet kikerülni. A baleset során személyi sérülés nem történt.

Sejben Győző

címzetes rendőr őrnagy

megbízott őrsparancsnok