Közös projektnyitót tartott Balástya és Torda


Testvérteleülésünkkel, Tordával közös nyertes pályázat alapján projektnyitó rendezvény volt 2018. augusztus 10-én, pénteken Balástyán a polgármesteri hivatalban.

Az Interreg-IPA Magyarország-Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program 3. prioritástengelyének – Idegenforgalmi és kulturális örökségi együttműködés ösztönzése – 3.2. akció – Együttműködés a kulturális, közösségi események, a sport, a szabadidős tevékenységek és a természetvédelem terén – keretében valósulhat meg a “Balástya és Torontáltorda hagyományok és hagyományos értékeket képviselő kulturális rendezvények terjesztése fiataloknak” elnevezésű projekt. Az eseményen részt vett Torda Helyi Közösség alpolgármestere, Lázár Jenő, Szalma Valéria jegyző és a Kulturális Egyesület vezetője, Sági Kukli Krisztina. Balástya részéről Ujvári László polgármester és Magyar Mihályné jegyzőn kívül a projekt előkészítésében és megvalósításában résztvevő munkatársak voltak jelen.

Ujvári László köszöntője után ismertette a projekt keretében megvalósuló balástyai rendezvényeket, majd Lázár Jenő magyar és szerb nyelven mondta el a tordai rendezvények időpontjait. A balástyai projektrész Európai Uniós hozzájárulása 59 500 euró, a hazai társfinanszírozás 7 000 euró, az önrész 3500 euró, amelyből egy éven át 12 rendezvény valósul meg.