A Kisteleki Rendőrkapitányság illetékességi területén történt események


2018. július 1-jén, a délelőtti órákban Pusztaszer külterületéről anyagi kárral járó közlekedési balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre.
A helyszínen talált nyomok és beszerzett információk alapján kiderült, hogy egy ismeretlen személy, egy pusztaszeri lakos tulajdonát képező személygépkocsit a gyújtáskapcsolójában hagyott indítókulccsal beindított, majd az udvarból a tulajdonos engedélye nélkül kihajtott. Ezt követően egy jelzés nélküli dűlőúton haladt Tömörkény irányába, amikor egy balra ívelő útkanyarulatban elvesztette az uralmát a gépkocsi felett és a menetirány szerinti jobb oldalon egy facsoportnak ütközött. Ezt követően a gépkocsit hátrahagyva a baleset helyszínéről távozott. Az ismeretlen személy felkutatására tett rendőri intézkedések eredményre vezettek, a cselekménnyel összefüggésben egy pusztaszeri férfivel szemben büntetőeljárás van folyamatban.

  1. június 29-én, az esti órákban Kistelek külterületén, az 54121-es úton közlekedésrendészeti ellenőrzés céljából állítottak meg a Kisteleki Rendőrkapitányság rendőrei egy kisteleki lakost, amint személygépkocsival közlekedett Csengele központja felől az E75-ös számú főút irányába. Az intézkedés során nevezett leheletén alkohol szagot éreztek, ezért légalkohol mérő készüléket alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott. A Kisteleki Rendőrkapitányságon alkalmazott hiteles légalkohol mérés bűncselekményi értéket eredményezett. Az intézkedő rendőrök a férfi vezetői engedélyét bevonták és vele szemben büntetőeljárást kezdeményeztek ittas járművezetés miatt.

 

  1. június 29-én, az éjszakai órákban Kistelek belterületén végrehajtott közlekedésrendészeti ellenőrzés során egy kisteleki lakost vontak intézkedés alá a Kisteleki Rendőrkapitányság rendőrei, amint személygépkocsival közlekedett Kistelek központja felől a Csillag utca irányába. Ebben az esetben is megállapítható volt a bűncselekményi szintet meghaladó légalkohol szint a gépkocsivezető szervezetében. Az intézkedő rendőrök a férfi vezetői engedélyét bevonták és vele szemben is büntetőeljárást kezdeményeztek ittas járművezetés miatt.

 

                                                                                       Sejben Győző rendőr százados,                                                                 közrendvédelmi alosztályvezető helyettes