Nyitva lesznek hét végén a kormányablakok

Péntektől vasárnapig, 7-től 19 óráig tartanak nyitva a kormányablakok, hogy biztosítsák az ügyfelek részére a választási jog zavartalan gyakorlását ? tekintettel arra, hogy szavazni csak érvényes személyi okmányokkal lehet. Így lesz ez Csongrád megye tizenkét kormányablakában is.  

Mint ismeretes, április 8-án, a szavazóhelyiségben az a választópolgár szavazhat, aki a névjegyzékben szerepel és rendelkezik érvényes okmánnyal, amellyel igazolja személyazonosságát (például személyazonosító igazolvány, útlevél, vagy vezetői engedély), lakcímét és személyi azonosítóját (lakcímkártya). Aki lejárt okmánnyal érkezik, az nem szavazhat, a szavazatszámláló bizottság el fogja utasítani. 

Azonban a választójog gyakorlása érdekében a legközelebbi kormányablakban azonnali lehetőség lesz a lejárt okmány megújítására.  

Az április 6-án, 7-én és 8-án biztosított meghosszabbított ügyfélfogadási rendben az ügyfeleknek lehetőségük lesz személyazonosításra alkalmas okmány (állandó illetve ideiglenes személyazonosító igazolvány) igénylésére, valamint a lakcímigazolvány pótlására. 

A rendkívüli nyitva tartás ideje alatt kizárólag ezekre korlátozódik az intézhető ügyek köre, egyéb ügyekben nincs mód eljárni.

Csongrád megye kormányablakai: 

Szeged, Rákóczi tér 1. sz. 

Szeged, Szőregi út 80. sz.

Csongrád, Justh Gyula u. 2/B. sz. 

Hódmezővásárhely, Ady E. u. 14. sz. 

Mindszent, Köztársaság tér 6. sz. 

Kistelek, Árpád u. 1. sz. 

Makó, Széchenyi tér. 22. sz. 

Mórahalom Millenniumi sétány 17. sz. 

Szentes, Kossuth tér 6. sz. 

Üllés, Dorozsmai út 40.

Sándorfalva, Ady Endre út 1. 

 

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata

 

Megszakítás