Tűzoltó hírek

Március 17-én, este fél 8 előtt néhány perccel kapott riasztást a Balástya Község Önkéntes Tűzoltó Egyesület, hogy a Széchenyi utca 12. szám bejáró útján az elázott talaj miatt elsüllyedt a sárban az orvosi ügyelet autója és egy mentőautó is.

A helyszínre érkező önkéntes tűzoltók, a kisteleki hivatásos tűzoltókkal és a Balástya Községi Önkormányzat traktorjával a szomszédos kerítés megbontásával kezdték meg kimenteni a járműveket a sár fogságából. Közben megérkezett egy szegedi mentőautó, a balástyai és kisteleki tűzoltók az esőben kézben vitték át a beteget a mentőkocsihoz. Ezután folytatták a járművek műszaki mentését, ami este fél 10-ig tartott.

Március 19-én a Balástya Község Önkéntes Tűzoltó Egyesület belvízszivattyúzást végzett a Széchenyi utcában a kegyeleti parknál. A csatornában felhalmozódott vizet a közeli nádas területre emelték át a községünk vízmentesítése érdekében. A három önkéntes tűzoltó munkáját az önkormányzat három közfoglalkoztatott munkatársa segítette, ami 11 órától 17 óráig tartott.

Megszakítás