A Kisteleki Rendőrkapitányság illetékességi területén történt események


2018. március 2-án, a késő esti órákban Kistelek belterületén a rendőrök intézkedés alá vontak egy dóci lakost, amint világítás nélkül, az élettársa személygépkocsijával közlekedett. A járművezetővel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért nevezett elfogását követően előállításra került hitelesített mérőműszerrel való mintavétel, illetve vérvétel céljából. A mért értékre tekintettel a járművezető ellen büntetőeljárás indult.

2018. március 3-án, a délutáni órákban Ópusztaszer külterületén a rendőrök igazoltattak egy helyi lakost, amint személygépkocsijával közlekedett. A járművezetővel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért elfogását követően előállították hitelesített mérőműszerrel való mintavételre, illetve vérvétel céljából. A mért értékre tekintettel a járművezető ellen büntetőeljárás indult.

Őrizetbe vette a rendőrség azt a kaposvári nőt, aki 2018. március 4-én, a kisteleki kirakodóvásárban több vásárló vállán lévő táskájából pénztárcát, készpénzt, bankkártyát, valamint iratokat tulajdonított el. A zsebtolvaj a kirakodó vásárban a polgárőrök segítségével azonnal rendőrkézre került. A gyanúsított a kihallgatása során a terhére rótt bűncselekmények elkövetését elismerte. Ügyét gyorsított eljárásban vizsgálja a rendőrség. Az ügyészség a gyanúsítottal szemben lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el.

 

Lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt a rendőrség nyomozást folytatott egy pusztaszeri lakos ellen, aki 2017. nyarán behatolt egy pusztaszeri ingatlanba, ahonnan készpénzt, italokat, bizsut és különböző használati tárgyakat tulajdonított el. A gyanúsított cselekménye során az ingatlan nyílászáróit, a házban tárolt tárgyakat ragacsos folyadékkal leöntötte és egy TV készüléket is megrongált. A nyomozást a bűnügyi osztály a napokban befejezte, az ügy iratait vádelemelési javaslattal a Szegedi és Járási Ügyészségnek megküldte.

 

FIGYELEM! INGYENES KERÉKPÁR REGSZTRÁCIÓ!

Ingyenes kerékpár regisztrációs lehetőséget biztosít a Kisteleki Rendőrkapitányság a BIKE SAFE program keretein belül a KISTELEKI RENDŐRKAPITÁNYSÁG épületében (6760 Kistelek, Petőfi u. 2. sz.) 2018. március 9-én, pénteken 16.00-20.00 óra között.

A regisztrációhoz kérjük hozza magával:

  • kerékpárját,
  • személyazonosító igazolványát,
  • kerékpár tulajdonjogát igazoló iratot, amennyiben van (kerékpáros igazolvány, számla, nyugta, blokk, adásvételi szerződés, garancia jegy, e-számla).

 

 

                                                                                               Joó Enikő címzetes rendőr őrnagy

                                                                                             igazgatásrendészeti alosztályvezető