A Kisteleki Rendőrkapitányság illetékességi területén történt események

Egy kisteleki lakos 2018. február 28-án a kora délutáni órákban tett személyesen bejelentést a Kisteleki Rendőrkapitányságon, mert egy szintén helyi rokonával, aki súlyos beteg nem tudta felvenni a kapcsolatot. A helyszínre kivonuló rendőr megállapította, hogy az ajtót belülről zárták be, és mivel az ott lakó személy semmilyen jelzést nem adott, ezért az intézkedő rendőr felfeszítette a bejárati ajtót, hogy bejusson az ingatlanba. Ott megtalálták a magatehetetlen beteg férfit, akit a mentők kórházba szállítottak.

Közúti ellenőrzés során igazoltattak az egyenruhások egy pusztaszeri férfit, aki személygépkocsival közlekedett a Kisteleki Rendőrkapitányság illetékességi területén. Az ellenőrzés során megállapították, hogy a férfit több hatóság is eltiltotta a járművezetéstől, ezért a szabálysértőt őrizetbe vette a rendőrség.

A havas, jeges úton több baleset is történt az elmúlt napokban a Kisteleki Rendőrkapitányság illetékességi területén:

2018. február 26-án, az esti órákban Pusztaszer külterületén az E75-ös számú főúton közlekedett egy személygépkocsi. Haladása során megcsúszott, és egy előzni tilos jelzőtáblának ütközött. A baleset során személyi sérülés nem történt.

2018. február 27-én, a kora esti órákban Kistelek külterületén az E75-ös számú főúton közlekedett egy személygépkocsi, amely a jeges úton megcsúszott és irányíthatatlanná vált, majd az út melletti árokba csapódott. A balesetben a jármű vezetője sérülést szenvedett.

A téli időjárás fokozott figyelmet kíván mindenkitől a közúton, lakott területen történő közlekedés és a szabadban tartózkodáskor is. Minden esetben a balesetek, tragédiák megelőzése a cél! Nagy hidegben hosszabb utazásnál takarót, tartalék ruhát, élelmiszert is érdemes csomagolni. Útközben időben gondoskodjanak üzemanyagról.

A téli időszak különösen veszélyes a hajléktalan, idős és rászoruló személyekre. A Kisteleki Rendőrkapitányság illetékességi területén szükség szerint a Kistelek, Tisza utca 1. szám alatt található Gondozási Központ tud részükre segítséget nyújtani.

FIGYELEM! INGYENES KERÉKPÁR REGSZTRÁCIÓ!

Ingyenes kerékpár regisztrációs lehetőséget biztosít a Kisteleki Rendőrkapitányság a BIKE SAFE program keretein belül a KISTELEKI RENDŐRKAPITÁNYSÁG épületében (6760 Kistelek, Petőfi u. 2. sz.) 2018. március 9-én, pénteken 16.00-20.00 óra között.

A regisztrációhoz kérjük hozza magával:

  • kerékpárját,

  • személyazonosító igazolványát,

  • kerékpár tulajdonjogát igazoló iratot, amennyiben van (kerékpáros igazolvány, számla, nyugta, blokk, adásvételi szerződés, garancia jegy, e-számla).

Joó Enikő címzetes rendőr őrnagy

igazgatásrendészeti alosztályvezető

Megszakítás