A Kisteleki Rendőrkapitányság illetékességi területén történt események

A Kisteleki Rendőrkapitányság illetékességi területén 2017. január 18-a és január 24-e közötti időben kettő közlekedési baleset történt.

 

  1. január 20-án, a délelőtti órákban egy dóci lakos tehergépkocsival közlekedett egy utassal Kistelek belterületén a Rákóczi utca irányából a Széchenyi utca irányába. A Bocskai utcán a butik sor elé balra, merőlegesen az úttesttel parkolni akart a járművel. A manőver során a sebességének nem megfelelő megválasztása miatt, járművének elejével nekiütközött a butiksor előtt található beton virágládának. A balesetben személyi sérülés nem történt, dologi kár keletkezett.

 

  1. január 20-án, a déli órákban egy szegedi lakos személygépkocsival közlekedett Kistelek belterületén a Petőfi utca irányából a Bercsényi utca irányába. A Bercsényi utca kereszteződéséhez érve sebességének nem megfelelő megválasztása miatt nem adta meg az elsőbbséget a védett úton haladó kisteleki lakosnak, aki személygépkocsival közlekedett a Bercsényi utcán. Az ütközés során személyi sérülés nem történt, dologi kár mindkét járműben keletkezett.

 

Ittas vezetés miatt három esetben kezdeményezett a Kisteleki Rendőrkapitányság büntetőeljárást.

 

  1. január 20-án, a délelőtti órákban, Ópusztaszer belterületén a Felszabadulás utcán közlekedve észlelték a rendőrök amint a Tanácsköztársaság utcából a Felszabadulás utcára befordul egy segédmotor kerékpárt vezető személy, bukósisak viselése nélkül. Ezt követően igazoltatás céljából állították meg a férfit, aki egy robbanómotoros kerékpárral közlekedett gépi meghajtású üzemmódban. Az intézkedés során nevezett leheletén alkohol szagot éreztek a rendőrök, ezért a férfival szemben alkoholmérő készülék került alkalmazásra, amely pozitív értéket mutatott. A Kisteleki Rendőrkapitányságon alkalmazott hitelesített mérőműszerrel való kétszeri mintavétel bűncselekményi értéket eredményezett.

 

  1. január 20-án, a kora délutáni órákban Kistelek belterületén igazoltatás céljából állítottak meg a rendőrök egy járműszerelvényt. Az intézkedés során a gépjárművezető leheletén alkohol szagot éreztek, ezért a férfival szemben alkoholmérő készülék került alkalmazásra, amely pozitív értéket mutatott. A Kisteleki Rendőrkapitányságon mért hiteles mérés itt is bűncselekményi értéket mutatott.

 

  1. január 23-án, a délutáni órákban Balástya külterületén az 5421-es számú úton közúti ellenőrzés céljából intézkedés alá vontak a Kisteleki Rendőrkapitányság munkatársai egy férfit, aki elektromos kerékpárjával, elektromos meghajtási módban közlekedett. A vele szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott. Nevezett személyt a Kisteleki Rendőrkapitányságra előállították, ahol a hiteles mérés bűncselekményi értéket eredményezett.

 

FIGYELEM!

Ingyenes kerékpár regisztrációs lehetőséget biztosít a Kisteleki Rendőrkapitányság a BIKE SAFE program keretein belül a KISTELEKI RENDŐRKAPITÁNYSÁG épületében (6760 Kistelek, Petőfi u. 2. sz.) 2018. február 2-án, pénteken 16.00-20.00 óra közötti időben.

A regisztrációhoz kérjük hozza magával:

  • kerékpárját,
  • személyazonosító igazolványát,
  • kerékpár tulajdonjogát igazoló iratot, amennyiben van (kerékpáros igazolvány, számla, nyugta, blokk, adásvételi szerződés, garancia jegy, e-számla).

 

 

                                                                                                Sejben Győző rendőr százados

                                                                                   közrendvédelmi alosztályvezető helyettes

 

 

Megszakítás