A Csongrád megyei önkéntes tűzoltó egyesületek szakfelszereléseket kaptak


December 21-én Szatmári Imre tűzoltó dandártábornok, megyei igazgató adta át Csongrád megye 17 önkéntes tűzoltó egyesületének azokat a szakfelszereléseket, amelyeket a Belügyminisztérium és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pályázatán nyertek.

Az összesen több mint tízmillió forint értékű technikai eszközből a Balástya Község Önkéntes Tűzoltó Egyesület részére Virágh István elnök 700 ezer forint értékben vett át egy védő bevetési ruhát, egy pár bakancsot, 6 pár védőkesztyűt, valamint 55 ezer forintot a levegőpalackok nyomáspróbájának hitelesítési költségére.

Szatmári Imre megköszönte az önkéntes tűzoltók munkáját, és kiemelte, évről-évre emelkedik a megyei egyesületek által végzett beavatkozások száma. 2017-ben is nagy segítséget nyújtottak a hivatásos egységeknek többi között a viharkárok felszámolásában. A most átvett technikai eszközök segítik majd a szakszerűbb munkavégzést.

Fotó: Molnár Krisztina tűzoltó főhadnagy/Csongrád MKI

http://csongrad.katasztrofavedelem.hu/hirek/4736-atvettek-a-palyazaton-nyert-eszkozoket-a-csongrad-megyei-onkentes-egyesuletek