A Kisteleki Rendőrkapitányság illetékességi területén történt események

 A Kisteleki Rendőrkapitányság illetékességi területén 2017. december 7-e és december 14-e közötti időben kettő közlekedési baleset történt.2017. december 8-án a délutáni órákban, vadon élő állat elütéséről tettek bejelentést a rendőrségre. A Kisteleki Rendőrkapitányság helyszínre érkező rendőrei megállapították, hogy egy sándorfalvai lakos személygépkocsival közlekedett az 4519-es számú úton Ópusztaszer irányából Sándorfalva irányába, amikor az úttest bal oldaláról hírtelen egy őz ugrott a gépkocsi elé. A vadon elő állat felbukkanása olyan hirtelen történt, hogy a gépjármű vezetője az ütközést elkerülni nem tudta, az őz a gépkocsi bal oldalának ütközött. A baleset során személyi sérülés nem történt.

 

Ugyan ezen a napon, szintén a délutáni órákban Kistelek belterületén egy pusztaszeri lakos az általa vezetett járműszerelvénnyel hátramenetet hajtott végre, mely során egy ingatlan kapubejárójába kívánt betolatni. Manővere során nem vette észre, hogy a mögötte szabályosan közlekedő személygépkocsi kicsit távolabb megállt, hogy ő a manőverét végrehajthassa. A tolató járműszerelvény utánfutójának jobb sarkával, az álló gépjármű első lökhárítójának, valamint a jobb első sárvédőjének ütközött. A baleset során személyi sérülés nem történt, anyagi kár keletkezett.

A Kisteleki Rendőrkapitányság rendőrei 2017. december 8-án, a kora délutáni órákban Pusztaszer belterületén közlekedésrendészeti forgalom ellenőrzést tartottak, mely során egy pusztaszeri lakost vontak intézkedés alá amint a saját tulajdonát képező személygépjárművével közlekedett Pusztaszeren, a Diófa utcában, Szeged irányából, Budapest irányába.  A megállítást követően az intézkedés alá vont személlyel szemben elektromos alkoholtesztert alkalmaztak, ami a megfújást követően pozitív értéket mutatott. A mért értékre tekintettel a gépkocsivezetőjét hiteles légalkohol mérés céljából a Kisteleki Rendőrkapitányságra előállították. A hiteles mérés, bűncselekményi értéket mutatott. A rendőri intézkedés során a gépjármű vezetőjének vezetői engedélyét a rendőrök elvették, vele szemben büntetőeljárást kezdeményeztek ittassága miatt.

 

A téli időjárás beköszöntével fokozott figyelmet kíván mindenkitől a közúton, lakott területen történő közlekedés és a szabadban tartózkodás is. Minden esetben a balesetek, tragédiák megelőzése a cél! Ha az átlaghőmérséklet hét celsius fok alá csökken, járműveiket érdemes téli gumival felszerelni, hosszabb utazásnál takarót, tartalék ruhát, élelmiszert is csomagolni. Útközben időben gondoskodjanak üzemanyagról. A téli időszak különösen veszélyes a hajléktalan, idős és rászoruló személyekre. A Kisteleki Rendőrkapitányság illetékességi területén szükség szerint a Kistelek, Tisza utca 1. szám alatt található Gondozási Központ tud részükre segítséget nyújtani.

 

                                                                                                                             Sejben Győző

                                                                                                                             rendőr százados

 

 

Megszakítás