Épül a csapadékcsatorna Balástya belterületén

 A csapadékcsatorna hálózat korszerűsítése a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban nyert pályázat támogatásával a tervek szerint zajlik. A befogadó vízgyűjtőtől, a kisteleki főcsatornától kezdték a kivitelezők a meder tisztítását és a rézsű megfelelő kialakítását, valamint az átereszek, műtárgyak beépítését.

A Zrínyi és Árpád utcai nyílt földmedrű csatornák elkészültek, jelenleg a Klapka utcában folyik a munka. A betonból készült árokelemeket beépítették a kivitelező cég munkatársai, és a szükséges betonozást végzik. Az eredeti tervekben a Dózsa utcában nyílt csatornarendszer lett volna, de a közlekedés biztonsága miatt Ujvári László polgármester kérte a tervezőket, hogy módosítsák a tervet, és ebben a keskeny utcában zárt csatorna épüljön. A változást a pályázat dokumentációjában átvezették és megtörtént az egyeztetés a támogatást folyósító Magyar Államkincstárral is. December 12-től kezdik meg az elvégzett előzetes közműfeltárás után a fedett csatorna építését. A Móra utcában a csatorna nyomvonalának meghatározása megtörtént.

?A Csongrád megyébe/településünkre érkező TOP projektek tervezésében, előkészítésében és lebonyolításában közreműködő partnerünk volt a Csongrád Megyei Önkormányzat és Hivatala.?

DSC_6707

kép 1 / 7

Megszakítás