Sok feladatot adott a vihar a balástyai önkéntes tűzoltóknak

Előbb egy villámcsapás által okozott tüzet fékeztek meg, majd kidőlt fákat távolítottak el az utakról.

Június 21-én a vihar idején a balástyai Gajgonyában villám csapott egy erdősávba, és az aljnövényzete meggyulladt. A tűz veszélyeztette a mellette lévő gabonatáblát. A Balástya Község Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a lakosság megfékezte a tüzet.

A gajgonyai tűz eloltása után a balástyai önkéntes tűzoltókat a megyei katasztrófavédelmi központ ügyelete az ópusztaszeri Székelytelepre fakidőléshez irányította. Ezt követően Baksra vonultak, mert a csongrádi út 21. kilométerénél egy nyárfa dőlt az útra, amelyet a kisteleki hivatásos tűzoltókkal együtt motoros láncfűrészekkel távolítottak el. A munkálatok idejére a rendőrség a forgalmat leállította, teljes útzár volt.

Június 22-én Gajgonyában villanyvezetékre esett akácfákat távolítottak el a balástyai önkéntes és a kisteleki hivatásos tűzoltók. Ezután az E75-ös úton, a 144-es kilométernél több helyen olajfák dőltek a kerékpárútra, amit a balástyai önkéntesek és a szegedi hivatásos tűzoltók vágtak fel, és tették járhatóvá az útszakaszt.

Június 23-án Gajgonyában egy tanyabejárónál a nagykapura dőlt akácfa és egy dűlőútra esett nyárfa ága akadályozta a forgalmat. A balástyai önkéntes tűzoltók vonultak a helyszínekre és eltávolították a fákat. 

Megszakítás