A Kisteleki Rendőrkapitányság illetékességi területén történt események

A Kisteleki Rendőrkapitányság illetékességi területén az elmúlt héten, 2017. május 26-a és június 1-je között egy közlekedési baleset történt.
Egy kisteleki lakos 2017. május 27-én a délelőtti órákban Kistelek belterületén közlekedett az általa vezetett személygépkocsival, Kistelek központja felől Ópusztaszer irányába. Az Árpád utcán a Temető előtt jobbra kis ívben szándékozott a Móra Ferenc utcába bekanyarodni, ezért fékezett, és lassított. A mögötte személygépkocsival közlekedő szintén kisteleki lakos a kanyarodáshoz szükséges fékezést későn észlelte és hátulról nekiütközött az előtte lévő személygépkocsinak. A közlekedési baleset során személyi sérülés nem történ, anyagi kár keletkezett. A rendőrség helyszíni bírságot szabott ki az ügyben.
A Kisteleki Rendőrkapitányság közterületi szolgálatot ellátó rendőrei 2017. május16-án, az esti órákban intézkedés alá akartak vonni Csengele külterületén egy tehergépkocsit, amely világítás nélkül közlekedett. A gépjármű vezetője a rendőröket észlelve a helyszínről el akart távozni a rendőri intézkedés elkerülése miatt, ezért a gépjárművezetőt külterületi ingatlanjáig követték. Az intézkedés során megállapították, hogy a gépjármű vezető helyi lakos ittas befolyásoltság alatt áll ezért mintavételre előállították. A gépjárművezetővel szemben a büntetőeljárás folyamatban van.
A Kisteleki Rendőrkapitányság közterületi szolgálatot ellátó rendőrei 2017. május 26-án a hajnali órákban Kistelek belterületén intézkedtek egy balástyai lakossal szemben, aki motorkerékpárral közlekedett Kiskunmajsa irányába. Az intézkedés során az alkoholteszter pozitív értéket mutatott. A mért eredményre tekintettel a férfit előállították a Kisteleki Rendőrkapitányságra hitelesített légalkohol mérő berendezés alkalmazása céljából. Az elvégzett mérés bűncselekményi értéket mutatott, a férfival szemben büntetőeljárás van folyamatban.
A Kisteleki Rendőrkapitányság közterületi szolgálatot ellátó rendőrei 2017. május 29-én a hajnali órákban Kistelek belterületén intézkedtek egy kecskeméti lakossal szemben, aki tehergépkocsival közlekedett. Az intézkedés során az alkoholteszter pozitív értéket mutatott. A mért eredményre tekintettel a férfit előállították a Kisteleki Rendőrkapitányságra hitelesített légalkohol mérő berendezés alkalmazása céljából. Az elvégzett mérés bűncselekményi értéket mutatott, a férfi ellen büntetőeljárás indult.
A Kisteleki Rendőrkapitányság nyomozást rendelet el, az Ópusztaszeri Községi Önkormányzat feljelentése alapján, ismeretlen tettes ellen, kisebb kárt okozó rongálás vétségének megalapozott gyanúja miatt. Az ismeretlen elkövető 2016. október 4-én, a délutáni órákban Ópusztaszer külterületén a 4519-es számú út, 33 km szelvény 400 méterében lévő buszmegálló Szeged felőli oldalát fehér festékkel megrongálta. A bűncselekménnyel okozott rongálási kár 85.000 Ft. A nyomozás adatai alapján egy helyi lakost hallgattak ki gyanúsítottként. Az ügyet a gyanúsított ellen szóló vádemelési javaslattal a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség részére elküldték.

Megszakítás