NEMZETI GYÁSZNAP – Együtt emlékeztek az ügyfelek és a kormánytisztviselők a nemzeti gyásznapon


A Csongrád megyei kormányablakokban csendes főhajtással adóztak az áldozatok emlékének.

A nemzeti gyásznap alkalmából Csongrád megye minden kormányablakában megemlékeztek a veronai buszbaleset áldozatiról.  Az épületekre kitették a gyászzászlót, az ügyintézők fekete szalagot viselve végzik ma a munkájukat. Délelőtt 10 órakor egy percre megállt az élet a megyei kormányablakokban: a munkatársak és az ügyfelek az alábbi szöveg elhangzása után néma főhajtással emlékeztek a veronai tragikus balesetben elhunyt magyar diákokra és tanáraikra.

Tisztelt Ügyfeleink, Kedves Kollégák!

Orbán Viktor miniszterelnök úr kezdeményezésére hétfőre nemzeti gyásznapot rendelt el a kormány az olaszországi buszbalesetben elhunyt áldozatok emlékére.

Mint az köztudott, 16 halálos áldozata van a katasztrófának, az elhunytak a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjai és tanárok voltak. A tragédia mélyen megrendítette hazánk lakosságát és a nemzetközi közvéleményt. 

A nemzeti gyásznapon kihelyeztük a gyászlobogót,  és most arra kérünk mindenkit, aki az épületben van, hogy egy perces néma főhajtással emlékezzünk az áldozatokra! Így fejezzük ki együttérzésünket az elhunytak hozzátartozóival.

Köszönjük, hogy velünk együtt adóznak az áldozatok emlékének!
A fenti szöveget minden kormányablakban a járási hivatalvezető olvasta fel. A mellékelt fotók a Csongrád Megyei Kormányhivatal központi épületében, Szegeden, a Rákóczi téri kormányablakban készültek, ahol dr. Juhász Tünde kormánymegbízott jelenlétében olvasta fel a megemlékező szöveget dr. Holubán Csilla, a Szeged Járási Hivatal vezetője.

2017. január 23.

Csongrád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata