Mozgáskorlátozottak összejövetele Balástyán

November 30-án a Vadásztanya Vendéglőben tartotta tisztújító évzáró közgyűlését a Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesületének Balástyai csoportja.

Gera Jánosné a csoport vezetője a tagság nevében virággal köszöntötte a meghívott vendégeket, Ciumandru Angélát, a Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesületének elnökét, Hódi Gábor titkárt, Faragó Tamás és Szabó Éva vezetőségi tagokat. A szervezet segítőinek emléklappal mondott köszönetet. Kiemelte, hogy az önkormányzat és Ujvári László polgármester támogatása csoportjuk életében nagy jelentőségű. Az összejövetel utáni ebéddel is az önkormányzat vendégelte meg őket.

A közgyűlés levezető elnöke Ciumandru Angéla volt, és a jegyzőkönyvet Péterné Bárkányi Tímea vezette. Gera Jánosné röviden beszámolt az elmúlt időszakról. A megyei egyesületnél még áprilisban volt tisztújítás, és azt követően csoportjuk áprilisi ülésén megválasztották a helyi jelölő bizottság elnökét, Kauczki Ferencet, és a tagokat, Varga Antalnét valamint Nagynemes Istvánt. A megyei küldött közgyűlésre ugyanakkor Gera Jánosnét és Török Istvánt választották meg. A taglétszám jelenleg 25 fő, és egy új tagot vettek fel a közelmúltban. A csoport életéről elmondta, hogy többen részt vettek az algyői Ki Mit Tudon, a mórahalmi fürdő napon, a szegvári megyei találkozón. Ezután a kerek évfordulós születésnaposokat köszöntötte, a 90 éves Széll Sándornét és Kónya Jánosnét, a 70 éves Fekete Mária Magdolnát és Kapás Nándornét, a 60 éves Varga Antalnét, az 50 éves Bodáné Kormányos Zsuzsannát. A továbbiakban a csoport tagjait érintő kedvezményeket sorolta fel Gera Jánosné. A lakás akadálymentesítés támogatását említette, amit az idén 150 ezer forintról 300 ezer forintra emeltek, és a jogosultság feltétele a fogyatékossági határozat. Lehetőség van kivételes nyugdíjemelésre abban az esetben, ha 75 ezer forintot nem éri el a nyugdíj összege, és három éve nem történt ilyen igénylés. Egyedülállók esetében az emelés kérelmezésének összeghatára 85 ezer forint. A gépjárműszerzési támogatás szintén lehetősége a tagoknak. Az új gépjármű vásárlásához egy millió forintra emelkedett a támogatás, de használt gépjármű beszerzéséhez is kaphatnak segítséget. Fogyatékossági határozattal gépjárműadó mentesség és útdíj kedvezmény jár, ha saját néven van a gépjármű. Arról szintén tájékoztatta a tagokat, hogy ingyenesé vált a személyi igazolvány és lakcímkártya újítása. A beszámoló végén a közgyűlés levezető elnöke és a jelölő bizottság az új tisztségviselők megválasztását bonyolította le. A jelenlévő 24 tag ismét Gera Jánosnét választotta meg a csoport titkárának, tagoknak pedig Péterné Bárányi Tímeát és Fekete Mária Magdolnát. A rendezvény beszélgetéssel és ebéddel zárult.

« A 24 »
Megszakítás