Szántóverseny nagy hőségben

Augusztus 15-én, szombaton kora reggel indult az idei szántóverseny, amelyet a hagyományok szerint Palotás István emlékére rendezett a Balástya Községi Önkormányzat, Berta Tibor és Ördög János. A benevezett 42 traktoros közül öt kategóriában 29-en jöttek el, és mérték össze tudásukat Böröcz Pál dóci út melletti földjén.

A szántóverseny a rajtszámok kiosztásával kezdődött, majd Ujvári László polgármester köszöntötte a szántóverseny résztvevőit és dr. Soós Sándor, a Magyar Szántószövetség elnöke, versenybíró tartott tájékoztatót. Ezután a nyitóbarázda készítéséhez felsorakoztak a traktorosok, és a lovas ekék. A nagy hőségben megizzadtak a versenyzők, de mindannyian igyekeztek a hétköznapi szántástól lényegesen eltérő versenyszántás szabályai szerint teljesíteni.

A verseny alatt ifj. Zákány Lajos, id. Zákány Lajos és Ördög János főzte a bográcsokban a pörköltet, több segítővel készült a pirított tarhonya és a köménymagos krumpli. A felállított nagy sátorban elfogyasztott ebéd után Varga Zoltán hirdette ki az eredményeket. A támogatók sok ajándékot ajánlottak fel a díjazottaknak. Palotás Ibolya az emlékverseny különdíját Gombos Istvánnak adta át. A díjkiosztás után folytatódott a baráti beszélgetés és az alkalmi zenekar, Csányi Attila, Bárkányi József, Bozsó Gábor, Horváth István (Ruzsa), Ördög János, Gémes István (ének) muzsikájával éjfélig tartott a rendezvény.

A szántóverseny eredményei

Lovas eke (5)

1. Vakulya József, 2. Csorba Ferenc, 3. Vakulya Norbert

Veterán traktor (4)

1. Ifj. Ördög János, 2. Farkas László Imre, 3. Széll Attila

2 fejes eke (9)

1. Kis László, 2. Szöri Imre, 3. Dékány Zsanett

3 fejes eke (9)

1. Gombos István, 2. Ifj. Bozsó Gábor, 3. Szél János

4 fejes eke (2)

1. Bitó Csaba, 2. Szabó Róbert

Megjegyzés hozzáfűzése

Megszakítás