Egy délelőtt az egészséges alapanyagokról és az egészséges táplálkozásról a balástyai óvodában

Szeptember 30-án délelőtt a balástyai napközi otthonos óvodában egészséges táplálkozással kapcsolatos foglalkozásokon vettek részt a gyerekek. A négy helyszínből kettő az óvoda épületében, kettő az udvaron volt. Először csoportonként többféle gyümölcsöt kóstoltak meg az óvodások, majd egy asztalról a leterített zöldségek és gyümölcsök közül kellett mindenkinek kivenni egyet és megnevezni, milyen gyümölcsöt vagy zöldséget tartanak a kezükben, és ez utóbbi a föld felett vagy alatta terem. Az udvaron játékos mozgást gyakoroltak és a mikrobuszban berendezett vetítőteremben egy rajzfilmet néztek meg. Végül mindenki kapott egy-egy almát. A programot az óvodások láthatóan élvezték.

eg1eg3eg4eg5

A Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet valamint a Debreceni Egyetem 2015. szeptember 18-án Debrecenben indította útjára a 40 állomásból álló ?Egészséges alapanyagok ? Egészséges táplálkozás? elnevezésű egészségprevenciós programsorozatát. Cél a lakosság és kiemelten a fiatalkorúak egészségtudatosságának és táplálkozási szokásainak javítása. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében, európai uniós támogatás segítségével valósult meg, amiben Csongrád megyében összesen két intézmény vett részt.

Megjegyzés hozzáfűzése

Skip to content